Birouri cu pedale pentru copiii hiperactivi

Birouri cu pedale pentru copiii hiperactivi

La școala primară Des Cedres, Laval – Quebec, băncile simple au fost înlocuite cu birouri cu pedale, care permit copiilor hiperactivi să pedaleze în clasă în timp ce studiază.

Profesorul Mario Leroux, cel care a avut această idee originală spune că una dintre cele mai mari probleme ale școlilor este deficitul de atenție și hiperactivitatea. Profesorul a menționat că mulți copii simt nevoia de a se mișca în timpul orelor, fapt ce îi deranjează pe ceilalți elevi, iar această metodă nouă le permite elevilor să se miște, însă fără a-i deranja pe cei din jur.

Grație unei donații, școala a reușit să procure 4 biciclete, fiecare la prețul de aproximativ 1000 $. Pentru că bicicletele nu sunt suficiente pentru o clasă întreagă, copiii pedalează câte 15 minute pe rând.

„Cel puțin 10% dintre copii au nevoie să se miște în timpul orelor din cauza lipsei de atenție sau din alte motive”, menționează Leroux.

Datorită acestor bănci cu pedale, elevii sunt capabili să se concentreze mai bine și să fie mai atenți la ore, pentru că copiilor hiperactivi le este mai ușor să se concentreze atunci când sunt prinși într-o activitate motorică.

Foto: static.wixstatic.com

Sursa: journaldequebec.com

Adaugă comentariu

Închide