Două antrenoare cu renume din Chișinău și-au deschis propria Școală de dans

Două antrenoare cu renume din Chișinău și-au deschis propria Școală de dans

Pasiunea pe care o alimentezi și în crea investești tot ce ai mai bun, întotdeauna culminează cu realizarea viselor. Două dansatoare și antrenoare excepționale de dans, s-au dedicat pasiunii lor, până au reușit să își vadă visul împlinit. Acum câteva luni, au deschis propria școală de dans și vor continua să își urmeze visul pe cont propriu. După 16 ani de victorii și urcat pe podiumurile naționale și internaționale ca antrenor la Clubul de Dans Sportiv „Condreanca”, Margareta Gligor și sora ei, Carolina Simion, și-au desfăcut aripile și au pornit într-o frumoasă călătorie cu numele CARMADANCE.

Ca să aflăm cum a începutul această călătorie și ce le-a determinat să își „ia zborul” de la clubul unde au activat atâția ani, am făcut o vizită la CARMADANCE Studio și le-am provocat pe cele două antrenoare la o discuție de suflet.

După o bună parte din viață și carieră petrecuți la Codreanca, cum ați luat decizia de a trece pe cont propriu?

Cred că am ajuns la acea vârsta când viziunile se schimbă. Am realizat că vrem să fim stăpânii propriilor decizii și realizări, să mergem pe drumul ales independent de clubul unde ne-am lansat, să avem visul nostru pe care să îl colorăm așa cum vrem. Ultimii ani noi deja ne separasem, fiindcă activam ca filială a CDS „Codreanca” în sectorul Râșcani. Faptul că am deschis această școală de dans se datorează pasiunii noastre comune față de dansul sportiv și unui vis de-al nostru, care a început să se realizeze cu pași mici. Avem mulți susținători în rândul copiilor și a părinților, și acest lucru ne-a dat curaj. Multă lume ne cunoaște ca antrenoare, acum ne dorim să ne cunoască și prin studioul nostru, unde vom continua să ne urmăm destinul.

Odată plecați de la Codreanca, deveniți automat concurenți cu foștii colegi. Nu vă sperie acest lucru?

Cu cât este mai mare concurența, cu atât te face mai puternic! Sunt foarte mulți copii talentați și dornici să facă parte dintr-un colectiv. Sunt foarte  multe perechi puternice atât la „Codreanca”, cât și în alte cluburi din Moldova, și chiar alte țări, iar cluburile sportive diverse sunt oportunitatea lor de a alege. Scopul nostru este să muncim, să progresăm și să fim puternici, nu să luptăm cu concurenții. Dar existenta lor este un stimul puternic în a fi cei mai buni. Nu cred că contează clubul sau țara, dar cât efort investești în visele tale. Competiții sunt multe și poți să te manifești oricând.

 

De ce CARMADANCE?

Denumirea unui club trebuie să spună ceva despre antrenori, despre club și să fie ca o deviză când va răsuna pe arenele internaționale de dans. Și pentru că fiecare om este creatorul destinului și îl croiește din aspirațiile și realizările din viața anterioară, adică  un fel de KARMA, am zis că poate asta era să fie numele. Mai ales că abrevierea numelor noastre - Car(olina) și Ma(rgareta) - se regăsesc în acest cuvânt . De asemenea, Carma înseamnă și acțiune, iar noi mereu suntem în acțiune. Așa a luat naștere numele clubului nostru de dans. Iar deviza clubului e: „Perseverența este cheia  succesului! Doar cel care muncește gustă din bucuria succesului”.

Cum este să lucrezi cu sora ta? Sunteți mereu de aceeași părere?

Ne bucurăm să împărtășim același vis și aceeași pasiune. Deși nu negăm, se întâmplă foarte des să ne contrazicem sau  să avem diferite opinii. Principalul este că știm să ne ascultăm și să luăm cea mai bună decizie.

Ce recomandări are CARMADANCE pentru părinții și copilașii care vor să facă dans sportiv?

Cea mai bună vârstă pentru a începe să faci dans de performanță este de la 4 sau 5 ani, dar nu este târziu dacă copiii încep și la 6-7 ani, atunci când sunt mai conștienți de ceea ce au de făcut și de efortul care urmează să-l depună. Sunt de exemplu, copii care au început a dansa la 13-14 ani și au ajuns să aibă rezultate foarte bune. Și indiscutabil, dansul poate fi început oricând, chiar dacă nu ai făcut niciodată. Este un sport foarte bun, mișcare, comunicare. Avem și grupe de maturi, unde poate să vină oricine dorește să încerce. Nu este târziu niciodată!

Cine reprezintă echipa CARMA DANCE Studio?

La moment suntem doar noi două și coreograful - o balerină profesionistă. Însă cererea crește, copiii își doresc să atingă performanțe mai mari și solicită tot mai multe lecții particulare, iar ca rezultat vor urma o serie de angajări. Deși avem doar câteva luni de la deschiderea oficială, clubul este frecventat de 60 de copii. Avem 4 grupe cu vârste diferite, însă perechi sunt în jur de 20, deoarece multe fetițe nu au parteneri. Băieții sunt la mare căutare în acest gen de dans. Așa că așteptăm cu mare drag băieți dornici de a practica dansuri sportive!

Eu, Margareta, antrenez deja de 16 ani, Carolina este un pic mai mică de vârstă, deci a adunat în palmares cam 10 ani de antrenamente cu copilași. Pe tot parcursul anilor am avut perechi care au fost în finalele marilor competiții așa ca German Open, Chișinău Open, Wienna Open, Alassio (Italia), Bucharest Open, Kiev Open și altele. Însă cea mai mare performanță pot să o consider atunci când câțiva ani la rând perechile noastre au stat pe piedestalul celui mai puternic concurs din Germania, de 2 ori chiar și locul 1. Atunci când cântă imnul Moldovei și se ridică drapelul, iar toți străinii se ridică în picioare, sunt emoții de nedescris. În astfel de momente îți vine să plângi de bucurie și realizezi că tot efortul și sacrificiul pe care-l faci cu copiii și părinții lor nu este în zadar. Muncim mult și acum, dorim și mai mult, ca să mai repetăm acele momente de neuitat pentru o viață întreagă, bucuria de nedescris a copiilor și a părinților.

Care sunt planurile Studioului CARMADANCE pentru viitorul apropiat?

Curând vor avea loc câteva competiții în Chișinău, Brăila și București, de asemenea pregătim un show pentru copii și părinți de Crăciun. Foarte mult sper că la vară vom pleca la competiția din Germania despre care povesteam anterior.

Ce pași trebuie să facă părinții ca copiii lor să facă parte din studioul vostru?

Să ne contacteze, noi le explicăm de ce au nevoie pentru lecții, vin la o oră de probă și dacă le place, noi îi așteptăm pe toți doritorii mai departe. Nu selectăm și nu cred că este corect să o faci, deoarece niciodată nu știi cine va deveni mâine campion. Succesul vine în timp și prin muncă, contează să-ți dorești cu adevărat acest lucru.

Studioul nostru Carma Dance se afla în sectorul Râșcani al capitalei, în apropierea  parcului Afgan. Cu 2 săli nu prea mari, dar foarte primitoare. Grupele de copii nu sunt numeroase, iar antrenamentele au loc în grup sau individual.

Vă așteptăm cu mare drag pe adresa Miron Costin 7A sau sunați la numărul +373 793 01 144 ca să vă programați la o lecție de probă. Cei care vor simți și vor rezona cu aspirațiile noastre vor avea toată dedicația și admirația noastră, dar și cele mai bune lecții de dans sportiv.

 

Adaugă comentariu

Închide