Set botez

Continuă colectarea taxelor ilegale în grădinițe, iar sumele încep de la 500 și ajung la 2000 de lei

Continuă colectarea taxelor ilegale în grădinițe, iar sumele încep de la 500 și ajung la 2000 de lei

Problema taxelor ilegale și a reprațiilor în grădinițe a fost pusă din nou în discuție la ședința ordinară a Primăriei. Potrivit primarului interimar Ruslan Codreanu, administrația instituțiilor de educație timpurie nu informează părinții despre sumele alocate din bugetul Primăriei pentru reparație, ci aceștia colectează de la părinți sume adiționale de la 500 până la 2000 de lei.

„Pentru toți să știe, în grădinițe are loc operațiunea „otkos”. Asta e atunci când din banii Primăriei s-au reparat geamurile, dar nu ajung bani pentru „otkosuri” și apare solicitarea: „Hai să strângem de la părinți!”. Eu zilnic primesc mesaje de la părinți că se colectează de la 500 până la 2000 de lei. Părinții nu știu că din bugetul municipal se alocă bani”, a menționat primarul interimar la ședința Primăriei.

Ruslan Codreanu a făcut această declarație în contextul în care șefa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Rodica Guțu, a prezentat un raport privind activitatea grădinițelor în perioada vacanței de vară și utilizarea banilor alocați pentru lucrările de reparație. Astfel, potrivit edilului, resure sunt, puține, dar sunt. Problema este că nu sunt valorificate corect de administrația grădinițelor.

Dacă pe foaia de titlu au fost alocați 18 milioane de lei, și apoi prin dispoziția mea adițional 25 de milioane, iar gradul de realizare a lucrărilor de reparație este de 40%, înseamnă că avem probleme. La grădinița nr.145 unde se repară acoperișul, din cauza iresponsabilității unora, a curs în grădinițe și e nevoie de bani adiționali, inclusiv pentru a repara grupele care au avut de suferit. Rog ca tot ce a fost planificat din bugetul municipal să fie făcut public. Noi nu avem ce ascunde”, a mai adăgat Codreanu.

Totodată edilul a ținut să menționeze că nu există grupe private în grădinițele publice și acesta atenționează părinții să nu cadă pradă declarațiilor făcute de unii directori de grădinițe.

 

Foto: sfatulparintilor.ro; allmoldova.com

Adaugă comentariu

Închide