Copiii unei grădiniţe din Chișinău, surprinși pe pervazul unui geam deschis după ce au rămas singuri în grupă

Copiii unei grădiniţe din Chișinău, surprinși pe pervazul unui geam deschis după ce au rămas singuri în grupă

La grădiniţa nr. 26 din capitală mai mulţi copii din grupa a treia au fost surprinşi la geamul deschis de la nivelul al doilea. Imaginile au fost difuzate părinţilor de către o mamă care trecea pe alături și se arată şapte micuţi care stau pe pervaz. Managerul instituţiei afirmă că singura sa soluţie, în lipsa dădacei, este să închidă grupa. Despre caz scrie portalul deschide.md.

Copiii au fost lăsați singuri pentru o perioadă, singura educatoare a plecat să le aducă acestora de mâncare nefiind ajutată de o dădacă deoarece grădinița duce lipsă de cadre.

Eu personal nu am văzut, dar o mămică care nu frecventează la moment grădinița a trecut pe alături și a văzut că geamul era deschis, copiii noștri fiind la etajul doi. A făcut poză și ne-a trimis-o într-un grup pe viber. Noi fiind toate mamele la lucru, vă dați seama cum au reacționat. Evident, toate am intrat în panică. Am trimis poza doamnei directoare și am rugat-o să ia măsuri pentru ca copiii noștri să fie în siguranța. Doamna directoare i-a răspuns unei mame că singura soluție este să închidă grupa pentru că altă educatoare nu are acum. Într-adevăr, doamna educatoare Carolina este singură și a plecat să aducă mâncare pentru copii. În fiecare zi, copii noștri rămân singuri preț de 15 minute, dar cel puțin putea să aibă grijă de geam. Nu este prima dată când copiii noștri se află în pericol, cu toate acestea, demiterea educatoarei nu este o soluție, pentru că dacă ar veni alta, copiii tot singuri ar rămâne atunci când ea s-ar duce după mâncare. Este important să fie atentă în ce condiții rămân copiii singuri”, a declarat pentru Deschide.MD Liusea Boico, unul dintre părinți.

O altă mămică a declarat că această situaţie are precedente. Educatoarea nu a lăsat o singură dată micuţii singuri în încăpere. Ana Barcari susţine că din această cauză, anul trecut, şi-a luat copilul cu degetul bandajat de la grădiniţă. „Azi dimineaţă mi-am dus copilul la grădiniţă, educatoarea era prezentă, iar ulterior, pe viber, într-un grup al părinţilor, o mămică ne-a scris şi ne-a expediat nişte poze în care micuţii apar la geamul care era deschis, iar unul dintre copii era în picioare. Mi-am regăsit copilul acolo şi vreau să vă spun că am intrat în stare de şoc. Din câte s-a discutat pe grup, mămicile au zis că s-a apropiat educatoarea, a retras copiii şi a închis geamul. Din câte am înţeles, educatoarea nu era prezentă în grupă. Din motiv că nu avem dădacă, ea a plecat să aducă mâncare copiilor. Ceea ce ţine de atitudinea directoarei când apar astfel de incidente, ni se închide gura cu argumente că "nu sunt cadre şi o să rămâneţi fără educator şi se va închide grupa". Le înţeleg pe toate, într-adevăr, cadre nu sunt, dar vreau să-mi ştiu copilul în siguranţă", a declarat Ana Barcari. 

Educatoarea însăși nu a vorbit cu jurnaliștii.

 

Foto: deschide.md

Adaugă comentariu

Închide