Soluția perfectă pentru pielea uscată, foarte uscată, cu tendință atopică

Soluția perfectă pentru pielea uscată, foarte uscată, cu tendință atopică

Pielea uscată (xeroza), roșeața (eritem), mâncărimi (prurit) sunt manifestările clinice din dermatită atopică și cea mai frecventă cauză pentru care nou-născuții și copiii ajung la medicul dermatolog.

La orice vârstă pielea uscată este o sursă de disconfort. Aspră la atingere, ea își pierde catifelarea și devine din ce în ce mai sensibilă. Această stare de uscăciune se poate agrava odată cu agresiunile climatice, igiena neadecvată, cosmetice iritante și cu trecerea vârstei (menopauza).

Dermatita atopică este o boală inflamatorie, cronică a pielii. La copii, este boala cutanată cea mai frecventă. Afectează 20% din populație și are o tendință de creștere în ultimii ani.

În dermatita atopică, pielea afectată se inflamează, se înroșește, face cruste și prezintă mâncărimi intense. Medicul dermatolog este cel care trebuie să conducă tratamentul. Chiar dacă simptomele dispar sau se ameliorează în timp, un atopic va trebui să aibă toată viața un anumit ritual al îngrijirii zilnice.

Pentru dermatita atopică cheia este hidratarea!

Conform datelor medicale, pielea atopică are o particularitate. Aşa-numitele ceramide din structura pielii sunt deficitare, ceea ce face ca apa să nu fie menţinută în piele. E o piele care are nevoie permanentă de hidratare.

O persoană atopică trebuie să-și mențină funcția de barieră a pielii prin folosirea corectă a emolientelor. Acestea se aplică zilnic, în primele 3 minute după baie. Atopicii au nevoie de produse foarte bogate, hidratante și fără parfum.

În peste 60% din cazuri, dermatita atopică se instalează la vârste mai mici de un an şi doar în jumatate din cazuri simptomele dispar până la pubertate.

Dermatita atopică - îngrijirea în 5 pași:

  • Baia trebuie să dureze 5-10 minute, să fie cu apă caldă şi nu fierbinte, necalcaroasă.
  • Produsele de spălare nu trebuie să conţină detergenţi, gelul de spălare Ivahidra+ este fără parabeni, fără parfum.
  • Pielea se clăteşte ulterior din abundenţă.
  • Se usucă prin tamponare şi nu prin frecare.
  • Imediat se aplică Ivahidra+ cremă pentru corp, special creată pentru atopie.

 

Descoperă beneficiile produselor din gama Ivahidra+ cu efect calmant și hidratant.

Deoarece pacienţii cu dermatită atopică au o piele uscată și foarte sensibilă în special în lunile reci ale anului, ei au nevoie de o îngrijire specială ce implică folosirea unor produse blânde şi special concepute. Gama Ivahidra+ ameliorează simptomele pielii uscate, cu tendință atopică.

Pe lângă îngrijirea specială, pacienţii cu dermatită atopică trebuie să evite stimulii ce pot determina acutizarea bolii: stimuli care provoacă hipersudoraţie (efort, căldură, îmbrăcăminte ocluzivă etc), contactul cu lâna sau produsele din lâna şi solvenţi lipidici.

Daca ai fost diagnosticat cu DA, curățarea și hidratarea pielii corpului sunt două etape importante din ritualul zilnic de îngrijire. Acordă-le atenția necesară cu Ivahidra+ gel, crema de față și crema de corp din aceeași gamă.

Ivahidra+ Gel de spălare este recomandat în igiena zilnică a pielii uscate, foarte uscate și atopice – pentru față și corp. Formula non-detergentă, cu o înaltă toleranță, îmbogățită cu activi hidratanți, asigură curățarea și hidratarea pielii uscate și sensibile a bebelușilor, copiilor și adulților. Curăță pielea, calmează senzația de mâncărime și de iritație a pielii.

Gelul de curăţare Ivahidra+ este un produs pentru igiena cotidiană. Fără parfum pentru pielea uscată, iritată a nou-născuţilor, copiilor şi adulţilor, are un efect anti-uscăciune şi respectă echilibrul fiziologic cutanat.

Ivahidra+ Cremă de față hidratantă, piele uscată sau foarte uscată - este o cremă puternic hidratantă pentru piele sensibilă, uscată și foarte uscată. Asigură hidratarea profundă, imediată și pe termen lung, redând suplețea pielii uscate și agresate de factori extremi. Are efect nutritiv, antiinflamator și antibacterian.

Ivahidra+ Cremă de corp - este o cremă reparatoare și restructurantă a pielii foarte uscate și sensibile cu tendință atopică. Crema emolientă, asigură hidratarea profundă, imediată și pe termen lung, redând suplețea pielii uscate și agresate. În același timp are efect nutritiv, antiinflamator și antibacterian. Calmează senzația de disconfort.

Foto simbol de copertă: beautymumsbabies.com

Adaugă comentariu