Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Hainele bebelușului - care sunt periculoase și care sunt recomandate?

Hainele bebelușului - care sunt periculoase și care sunt recomandate?

Hainele bebelușului reprezintă o provocare pentru orice viitoare mămică. Deși există câteva modele care te dau pe spate, trebuie să ști că unele haine nu sunt recomandate pentru cei mici, ba dimpotrivă, sunt chiar periculoase.

Ce trebuie să știi atunci când mergi la cumpărături?

1. Ai grijă la materialul din care sunt confecționate hainele

Optează pentru haine din bumbac sau alte țesături naturale, pentru a fi sigură că bebelușul tău se va simți confortabil în ele, dar și pentru a reduce la minim riscul de iritații.

2. Spune NU fibrelor sintetice

Evită pe cât posibil hăinuțele din fibre sintetice deoarece pot fi foarte alergene pentru pielea sensibilă a bebelușului. Mai ales dacă ai un copil cu predispoziție către dermatita atopică.

3. Alege haine cu sisteme de închidere cu capse, în locul celor cu nasturi

Capsele se închid și se deschid mult mai repede decât nasturi, or atunci când ai un bebeluș, acest lucru este foarte important.

4. Fără accesorii periculoase

În special în cazul bebelușilor, trebuie evitate acele hanorace cu șnur la glugă sau în jurul gâtului deoarece există riscul ca cel mic să se stranguleze. Fii foarte atentă la capse, nasturi sau chei de feromoare. Verifică-le de fiecare dată să nu se desprindă și din greșeală cel mic să le bage în gură și să se înece cu ele. Este valabil și pentru curele, cravate, papioane, pantofi cu șireturi ce pot fi scoase. 

5. În primele luni ale bebelușului, optează pentru body-uri

Hăinuțele care nu se strâng cu elastic pe abdomen au avantajul de a lăsa burtica bebelușului să se extindă atunci când mănâncă. După același criteriu puteți alege și costumele dintr-o singură piesă.

6. Atenție la accesoriile pentru cap

Alege căciulițe care să ofere scalpului o bună aerisiere și să fie confecționate din materiale natural și de culori deschise. Culorile închise atrag căldura atunci când ieși la plimbare cu bebelușul într-o zi însorită, iar aerisirea insuficientă a pielii capului poate duce la eczema și iritații.

7. Înainte de a le folosi, spală mereu hainele

Înainte de a le fi cumpărat tu, hăinuțele au trecut prin multe mâini, așa că este obligatoriu să le speli înainte de a le folosi. Este important și să calci hăinuțele celui mic, or temperaturile mari omoară o parte din bacterii.

Important: În plus, nu uita niciodată să citești etichetele hainelor bebelușului, să ții cont de instrucțiunile de spălare, uscare și călcare.

Foto: vau.fi

Share:

Articole recomandate