Ce spune despre copilul tău jucăria lui preferată

Ce spune despre copilul tău jucăria lui preferată

Jucăria preferată a copilului poate vorbi mult despre caracterul acestuia. Rezultatele sunt valabile chiar şi pentru cei mai mari, însă care îşi amintesc care era jucăria lor preferată. Vezi mai jos care este părerea psihologilor.

 

Mingea – este un semn al faptului că copilul este activ şi are multă energie. Este încrezător în sine şi de cele mai multe ori se decide rapid. Copiii cărora le plac cel mai mult mingile, primesc plăcere de obicei mai mult de la însăşi proces, decât de la rezultatul unei acţiunii.

Plastilina – este o persoană romantică. La sigur un perfecţionist care încearcă să transforme toate lucrurile din jur în ideal. Este o persoana care ştie ce îşi doreşte, însă deseori nu se poate împăca cu modul în care este construită această lume.

Soldaţii – cu aceste jucării se joacă oamenii care gândesc raţional şi se deosebesc de restu prin inteligenţă şi inventivitate.

Constructorul – aceşti copii sunt răbdători, însă încăpăţânaţi. Se îndreaptă mereu spre scopul pe care şi l-au propus şi nu se opresc până nu îl văd atins. Persoanelor care le-au plăcut să se joace cu constructorul le place să îşi planifice viaţa şi nu acceptă întâmplările.

Acuarelele şi creioanele – sunt persoane sufletiste şi gingaşe.

Trenurile – este o persoană sociabilă cu care este uşor să construieşti o prietenie.

Păpuşile – aceşti copii au mulţi prieteni şi cunoscuţi. Acestor persoane le place să se afle mereu în compania cuiva şi probabil îşi vor alege o carieră în această direcţie. Indiferent dacă ai fetiţă sau băieţel, preferinţa pentru păpuşi denotă un simţ al realităţii şi anunţă o fire dependentă de comunicare şi de contactul afectiv. 

Jucăriile moi – aceşti copii sunt foarte sensibili şi emoţionali şi le plac momentele puternice.

Cărţile – le place să viseze, sunt răbdători şi inteligenţi. Deseori nu termină ceea ce au început, iar asta îi poate împiedica să atingă succesul.

Maşinutele - preferinţa pentru automobilele în miniatură, indiferent de materialul şi culoarea lor, denotă în cazul ambelor sexe o raţiune vie, un simţ practic tehnic, obiectivitate, însă un mai slab compartiment afectiv emoţional. 

Armele - Pistoalele şi, în general, oricare armă de jucărie nu exprimă nici pe departe o tendinţă agresiva, aşa cum ai putea crede. Pistolul reprezintă pentru copil mai degrabă o unealtă de tip sportiv care doboară ţinte în funcţie de calitatea trăgătorului.

Foto: ivillage.ca

Adaugă comentariu

Închide