Bolile severe ce pot să apară dacă nu respectați calendarul vaccinurilor

Bolile severe ce pot să apară dacă nu respectați calendarul vaccinurilor

Vaccinarea a ajutat omenirea să scape de foarte multe boli cumplite ce provocau mii de victime în trecut. Iar despre astfel de boli, care mai pot apărea și astăzi dacă nu se respectă calendarul vaccinării, aflați din articolul nostru.

Difteria. Este o boală infecțioasă severă, în care se poate forma o membrană în porțiunea posterioară a nasului și gâtului, împiedicând astfel respirația. Se poate preveni prin vaccinarea DTP.

Rujeola. Este o boală potențial severă. Ea poate determina febra mare și complicații de tipul infecției la nivelul ochiului și al urechii medii, surditate, crup, pneumonie și mult mai rar, complicații la nivelul creierului. Se poate preveni prin vaccinare VVR.

Tusea convulsivă. Este o infecție bacteriană periculoasă, mai ales la sugari. Tusea are un aspect particular - copilul are crize de tuse lătrătoare care se termina printr-un horcăit. Acest horcăit inspirator poate fi înlocuit printr-un stop al respirației. Complicațiile includ convulsii, pneumonie, infecție otică, hernii și uneori complicații cerebrale. Se poate preveni prin vaccinare DTP.

Tetanosul. Este o infecție care poate duce la deces. Ea apare atunci când o rană, chiar superficială, este atinsă cu pământ care conține spori de tetanos. Afectează sistemul nervos central (creierul și măduva spinării). Este foarte important să preveniți boala prin vaccinare și revaccinare periodică. Se poate preveni prin vaccinare DTP.

Poliomielita. Este o boală virală care afectează sistemul nervos central. Poate determina paralizii ale membrelor, și uneori paralizii extensive, cuprinzând mușchii respiratori, meningită și chiar moartea. Protecția împotriva acestei boli este esențială. Se poate preveni prin vaccinare anti-polio VPI.

 

Informații: desprecopii.com

Foto simbol: pro-privivki.ru

Adaugă comentariu