Cum vede Evgheni Komarovskiy reformarea sistemului educațional

Cum vede Evgheni Komarovskiy reformarea sistemului educațional

Mai mult sport și mai puține teme pentru acasă – recomandările pediatrului Komarovskiy pentru cei care reformează sistemul de învățământ

Renumitul pediatru Evgheni  Komarovskiy susține că în reforma sistemului de educație trebuie să se ia în calcul necesitatea copiilor de a se mișca zilnic. Astfel, medicul insistă pe necesitatea de a avea ore de sport în fiecare zi, iar orice temă poate fi învățată în afara auditoriului, atunci să se facă afară. „Nu există timp urât, există doar haine nepotrivite”, susține medicul.

O altă recomandare e să se reducă numărul de teme pentru acasă ca elevului să-i ia nu mai mult de oră ca să le facă fără a fi ajutat de părinți.

La fel trebuie să se optimizeze alimentația copiilor, să se excludă băuturile dulci gazoase . Și trebuie creată o politică foarte clară în ceea ce ține de utilizarea tehnologiilor – nu mai mult de 2 ore pe zi. Să se evite ghiozdanele enorme pline cu cărți de tot felul. Să se respecte parametrii de aerisire a auditoriilor pentru studii. Să se facă frecvent profilaxia bolilor virale. Să se asigure asistența medicală în școli și vaccinarea copiilor. Să se ofere lecții de prim-ajutor, despre protecția mediului înconjurător, dar și despre contracepție și sănătate sexuală.

 

Foto: youtube.com

Adaugă comentariu

Închide