Festivalul la care se organizează sărituri peste copii. Vezi ce semnifică

Festivalul la care se organizează sărituri peste copii. Vezi ce semnifică

În orașul Castillo de Murcia din Spania, a cărui populație este de numai 275 de persoane, anual se organizează un festival foarte ciudat, numit „El Colacho”. În cadrul acestui eveniment membrii asociației Santissimo Sacramento de Minerva, îmbracă diferite costume care se asociază cu diavolul și trebuie să sară peste bebelușii orașului.

De asemenea, aceștia organizează diferite curse la care în loc de obstacole sunt micuții amplasați pe o saltea. Se spune că acest ritual este foarte vechi, și e organizat nu doar pentru distracție, ci și pentru a feri copiii de spirite rele, necazuri și boli.

Evenimentul are și anumite reguli, una dintre ele ar fi că la festival pot participa doar micuții care au fost născuți cu un an înainte de eveniment. Acțiunea fiind asociată și cu sărbătoarea catolică „Corpul lui Isus Hristos”.

Oamenii spun că acest obicei este practicat încă din anul 1620 și că în momentul în care micuții sunt săriți, aceștia sunt scutiți de păcatul cu care s-au născut. De cealaltă parte, în anul 2013, Papa Benedict a atenționat localnicii acelui orășel să nu acorde atât de multă atenție acestui festival, întrucât copiii sunt iertați de acest păcat cu ajutorul apei sfințite. 

Foto: ihappymama.ru

Adaugă comentariu

Închide