(Foto) Moldoveanca ce tricotează și croșetează adevărate minunății

(Foto) Moldoveanca ce tricotează și croșetează adevărate minunății

Ca și orice mămică care se află în concediul de maternitate, Ina Minciuna a încercat să-și ocupe timpul când fetița ei dormea. Așa a apărut pasiunea sa pentru tricotat și croșetat. Obiectele realizate de ea sunt deosebite, întrucât depune multă dragoste și perseverență în realizarea lor. Despre această activitate ne-a povestit chiar mămica.

Pasiunea de a tricota și croșeta o am de foarte multă vreme, încă fiind copilă tricotatul l-am învățat de la bunica, iar croșetatul l-am „furat” de la sora mai mare, care în acel timp învăța a croșeta la școală. Mi-a plăcut și am învățat repede. Am croșetat mereu, cu unele întreruperi.

Venirea pe lume a fetiței mele a fost un prim imbold, iar susținerea și aprecierea soțului și a familiei m-au determinat să continui. Fiind în concediul de îngrijire a copilului am avut mai mult timp și mi-am reluat mai intens activitatea, am început să croșetez pentru fetița mea, care atunci încă nu era născută, diverse lucrușoare: rochițe, bluzițe, botoșei etc. Am făcut diverse obiecte vestimentare și pentru familie. În perioada estivală a anului croșetez papuci, genți, iar în perioada mai rece tricotez cardigane, bluze, căciuli și fulare. Toate creațiile mi-s dragi, caut să aduc un suflu nou oricărei  lucrări, iar acestea sunt născute din amalgamul iubirii de frumos și al pasiunii pentru tricotat și croșetat.

 

  

Espadrilele se bucură de cel mai mare succes în rândul persoanelor care își doresc lucrări de ale mele, fiind un articol mai rar și unic în felul său. Alte articole solicitate sunt seturile snood/fular-căciulă, lucrate din fire naturale, precum lâna de merinos, cu moțuri din blană naturală. Un alt articol vestimentar, deja din artileria grea, îl reprezintă și cardiganele, care în perioada mai rece a anului se bucură de un succes deosebit. Seturile „mamă – fiică/fiu”, ori simple, nu în set, sunt foarte solicitate. La moment lucrez la o colecție de primăvară.

Obiectele hand made sunt de obicei mai scumpe decât ceea ce găsim în magazine din mai multe motive: exclusivitate - fiecare model este unic, de cele mai multe ori eu însămi nu pot reproduce 100% un model; timpul de execuție e mai îndelungat comparativ cu cele ce se produc „pe bandă”. Cel mai mult timp îmi ia croșetatul papucilor, până la 12 ore, depinde de mărime, model. Pentru un cardigan tricotat îmi ia mai multe zile, acolo este mai mult de lucru, pentru o căciulă la fel câteva ore.

Apariția unui copil nu este un impediment pentru a te dezvolta și a face ceea ce îți place, sperăm ca mai multe mămici să-i urmeze exemplul Inei, iar noi cu drag o să scriem despre voi.

 

 

Foto: arhiva personală 

 

 

Adaugă comentariu

Închide