Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Împreună nu puteau concepe, deși aveau copii din primele căsnicii. Istoria unei familii din Moldova în care recent s-au născut tripleți

Împreună nu puteau concepe, deși aveau copii din primele căsnicii. Istoria unei familii din Moldova în care recent s-au născut tripleți

Chiar dacă ea creştea de una singură o fetiţă, iar el singur - două fete, copii din primele căsnicii, au decis să-şi unească destinul. Astfel, acum patru ani,  a început povestea soţilor Cristina şi Andrei Cireş din Mingir, Hânceşti, care îşi doreau şi un copil comun – un băiat. Dar cel mai ciudat e că nu reușeau să conceapă împreună.

Ca marea lor dorinţă să devină realitate, au recurs la metoda de fertilizare in vitro. Sarcina a fost complicată şi Cristina a stat mai mult la pat, însă a adus pe lume, prin cezariană, trei copii sănătoşi: un băiat şi două fete. „Deşi suntem sănătoşi, nu reuşeam să rămân însărcinată şi chiar soţul a venit cu ideea fertilizării in vitro. Am mers la risc şi din 2014 am tot umblat prin spitale. Prima noutate, foarte mare pentru noi, era că vom avea gemeni. Însă, mai târziu fericirea noastră a devenit mult mai mare când am aflat că vom avea chiar tripleţi. Parcă trăiam un vis! Medicul mi-a propus să renunţ la un embrion, dar noi am refuzat categoric, din prima. Copiii au împlinit deja opt lunişoare, dar parcă a fost mai ieri!”, povesteşte Cristina.

Primii doi copii aveau un nume încă din burtică: Andrieş şi Ariadna. Dacă băiatul a moştenit numele tatălui, cealaltă fetiţă, la dorinţa soţului, a moştenit numele mamei – Cristina, chiar în timpul naşterii. Şi cei trei copii mai mari de 7, 11 şi respectiv 12 ani au reacţionat foarte bine. Dimineaţa, nu pleacă la şcoală până nu intră în odaia părinţilor ca să vadă ce fac bebeluşii şi, totodată, le sunt de mare ajutor părinților.

Pentru întreţinerea familiei, am ales să muncesc în sat şi nu peste hotarele ţării. Nu m-aş putea despărţi de soţie şi cei şase copii”, se destăinuie Andrei, tatăl tripleţilor. Este fericit, se simte tată împlinit şi face tot posibilul ca familia sa să nu ducă lipsă de nimic. Astfel, Andrei a arendat un iaz unde creşte peşte pentru vânzare.  Din mica afacere reuşeşte să acopere  cheltuielile de aproximativ 14 mii de lei lunar pentru întreţinerea familiei.

Această familie este una dintre cele selectate de noi pentru a-i oferi ajutoare la cel mai mare bal de sărbători „Crăciunul Copiilor”, organizat de Odoraș al 6-lea an consecutiv. Dacă doriți și aveți posibilitatea, puteți oferi cadouri familiei Cireş în cadrul evenimentului ce va avea loc pe 15 decembrie curent. Puteți aduce cadourile cu mențiunea „pentru familia Cireş”. Mai multe detalii despre eveniment, aflați AICI.

 

Foto: arhiva personală

Share:

Articole recomandate