Set botez

La 7 ani lua autografe de la campionii mondiali la fotbal, iar în 2018 singur a atins această performanță

La 7 ani lua autografe de la campionii mondiali la fotbal, iar în 2018 singur a atins această performanță

După ce am aflat lucruri interesante despre jucătorul croat, Luka Modric, iar articolul s-a adeverit a fi foarte interesant și pentru cititori, am decis să vedem ce putem găsi curios și despre alți fotbaliști. Astfel am dat de un video scurtuț cum proaspătul campion mondial, Antoine Griezmann, atacant în echipa națională a Franței, lua autografe de la fotbaliștii francezi în 1998, când aceștia au câștigat în premieră Campionatul Mondial. Peste 20 de ani, Antoine Griezmann și-a ajutat naționala să câștige trofeul pentru a doua oară.

Lui Griezmann i se mai zice „Le petit diable” (micul diavol). El crede că pasiunea pentru fotbal i se trage de la bunicul de pe linie maternă, portughezul Amaro Lopez, care a reprezentat cândva naționala Portugaliei. Deși era influențat de bunel pentru a-i face fotbal, Antoine a recunoscut că decizia a venit atunci când i-a urmărit pe Zinedine Zidane și pe Thierry Henry la Campionatul din 1998. Tatăl lui Griezmann a fost politician și consilier local, deci familia fotbalistului era destul de bogată ca să-i permită lui Antoine să-și urmeze visul de a deveni fotbalist.

Aici puteți vedea acel video și mini-interviul cu micuțul Griezmann:

 

Griezmann s-a născut într-o localitate ce se află la 70 km de Lyon, Macon. Când a încercat să se alăture echipei din Lyon a fost respins fiind considerat prea fragil pentru acest sport. Deci a început să se antreneze în echipa locală – FC Macon. Dar nu a încetat să tindă spre cluburile profesioniste. Dar abia în 2005, în timp ce era în probe la Montpelier și a jucat într-un amical cu echipa de tineret a clubului Paris Saint-Germain a fost observat de un agent al echipei spaniole Real Sociedad. Griezmann a fost testat în Franța timp de o săptămână, apoi încă două săptămâni la sediul clubului în Spania. Observând abilitățile sale oficialii de la Real Sociedad i-au propus părinților lui Antoine un contract. După mici ezitări aceștia au acceptat să-i permită mutarea sa în Spania. Acolo Antoine încă mult timp a trebuit să demonstreze că e capabil să facă față echipei de bază, circa 4 ani a durat. Iar în 2015 Griezmann a fost cumpărat de Atletico Madrid cu suma de 30 de milioane de euro. A semnat un contract pentru 6 ani.

Antoine are o soră, Maude, și un frate, Theo. Sora sa a supraviețuit atacurilor teroriste din 2015 care au avut loc în Paris, atunci ea se afla în Teatrul Bataclan – principala țintă a atacurilor teroriste. Sora sa este managerul imaginii fotbalistului. Fratele lui Antoine, Theo, este și el fotbalist, dar joacă la o echipă puțin cunoscută – Sporting Macon.

Antoine este căsătorit de un an cu Erika Choperena. S-au căsătorit în secret după o relație de peste 6 ani. La nuntă au participat doar persoanele apropiate. Cei doi au o fetiță, Mia, care s-a născut înainte de căsătorie.

Încă o chestie curioasă despre fotbalistul francez este dragostea sa pentru Uruguay. La ultima conferință de presă după câștigarea Campionatului, fotbalistul s-a prezentat purtând steagul uruguayan. Francezul prietenește cu fotbalistul uruguayan Diego Godín, acesta fiind chiar nașul fetiței lui Griezmann. El a recunoscut în câteva onterviuri că Uruguayul l-a cucerit, că oamenii de acolo sunt altfel, mai simpli, mai deschiși decât europenii. Iar când la Mondialul din acest an Griezmann a marcat în poarta Uruguayului nu a sărbătorit acest gol din respect pentru țară și pentru prietenii săi cu care joacă și la echipa Atletico Madrid.

 

Informații: lifebogger.com; wikipedia.org; sportbible.com

Foto: .thesun.co.uk; marca.com;

Adaugă comentariu

Închide