Demonstrat: Bunicii care au grijă de nepoți trăiesc mai mult

Demonstrat: Bunicii care au grijă de nepoți trăiesc mai mult

Dacă până acum stăteai la dubii să-ți lași copiii pe mâna bunicilor, atunci te sfătuim să nu mai ai nici o ezitare și să faci asta cât mai repede posibil. Recent, conform unor cercetări de lungă durată, s-a ajuns la concluzia că: Bătrânii care au grijă de copii trăiesc mai mult!

Cercetătorii germani au făcut un studiu pe 500 de persoane de peste 70 de ani, din Germania, și au ajuns la concluzia că bunicii care își îngrijesc nepoții tind să trăiască mai mult decât seniorii care nu au grijă de alte persoane. Vorbim doar de ajutorul ocazional, pentru că altfel, custodia cu normă întreagă poate avea un efect negativ asupra sănătății în cazul bunicilor.

Jumătate dintre bunicii care se ocupau de nepoți încă mai trăiau zece ani după interviul inițial. În schimb, aproximativ jumătate dintre participanții care nu au ajutat pe alții au decedat în termen de cinci ani de la începerea studiului. Un alt studiu arată că persoanele care au copii trăiesc mai mult decât cele care nu au moștenitori.

„A nu avea nici un contact cu nepoții poate avea un impact negativ asupra sănătății bunicilor. Această legătură ar putea fi un mecanism adânc înrădăcinat în trecutul nostru evolutiv, când ajutorul pentru îngrijirea copiilor a fost crucial pentru supraviețuirea speciei umane”, a spus autorul principal al studiului, Sonja Hilbrand.

Participanții la studiu au făcut interviuri și teste medicale la fiecare doi ani între 1990 și 2009. Cercetătorii nu au inclus bunicii care au fost îngrijitorii primari ai nepoților lor, doar cei care au avut grijă de nepoți ocazional.

Inforamții: dailymail.co.uk; Foto: suntmamica.ro

Adaugă comentariu