Vezi cum îți poți convinge copilul să-ți ofere intimitate atunci când mergi la baie

Vezi cum îți poți convinge copilul să-ți ofere intimitate atunci când mergi la baie

Cred că fiecare mamă, atât timp cât copiii ei sunt încă mici, nu poate avea spațiu personal. Și asta deoarece copiii mereu au nevoie de atenție, chiar și în momentul când mama trebuie să meargă la baie sau la WC. În acest ritm, există riscul ca la un moment dat mama să aibă crize de nervi, care se pot răsfrânge asupra celor din jur.

Dragostea unei mame pentru odorașul ei este nemărginită, însă totuși cei mici nu ar trebui să profite de acest lucru și să conștientizeze faptul că orice persoană are nevoie de timp pentru răsfăț și necesități personale. Este absolut normal ca mama să petreacă câteva ore pe zi singură, pentru a se odihni.

În acest context, o mămică a decis să le scrie notițe copiilor săi în care să menționeze faptul că și ea are dreptul la câteva minute de intimitate. În notiță, mămica a enumerat câteva reguli și le-a cerut copiilor să le respecte cu strictețe. Femeia a atârnat foaia pe ușa de la baie, astfel încât micuții să o vadă atunci când vor încerca să o deranjeze în timp ce ea va fi la toaletă sau va face duș.

- Bateți la ușă numai în caz de incendiu sau dacă cineva moare;

- Nu-mi adresați întrebări dacă auziți că apa curge. Eu oricum nu vă aud!

- Nu stați după ușă și mă așteptați, apoi vă veți plânge că v-am lovit cu ușa.

- Înainte de a mă deranja, adresați-vă întrebarea – aș putea eu să trăiesc următoarele două minute fără mama? Da sau nu?

Femeia nu a ezitat să posteze aceste reguli pe internet pentru a le arăta și celorlalte mămici ideea ei. La scurt timp postarea a devenit virală și a reușit să strângă o mulțime de aprecieri și comentarii.

Deși aceste reguli par extrem de dure și nepoliticoase pe alocuri, multe dintre mămici i-au dat dreptatea autoarei.

Foto: ihappymama.ru; chatelaine.com

Adaugă comentariu

Închide