Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ai fața umflată? Iată ce alimente să eviți

Ai fața umflată? Iată ce alimente să eviți

Alimentul pe care nu ar trebui să-l mănânci niciodată dacă vrei să te umfli în zona feței. Șterge acest produs de pe lista ta de cumpărături dacă vrei o față mai puțin umflată.

Retenția de apă este o problemă comună pentru mulți oameni și, din nefericire, adesea observăm primele semne la nivelul feței.

Dacă vrei să eviți această problemă și să obții o față mai subțire, ar putea fi util să îți verifici lista de alimente preferate. Mai mulți nutriționiști spun că umflarea feței poate fi o consecință a modului în care alegem alimentele.

De aceea, pentru a evita umflarea feței, principalul aliment pe care ar trebui să-l eviți sunt mezelurile procesate (gândește-te la cârnăciori, șuncă, bacon și mezeluri conservate), care au tendința de a fi încărcate cu sodiu. „Pentru a preveni umflarea sau luarea în greutate în zona feței, este recomandat să limitezi consumul de alimente bogate în sodiu, deoarece pot determina organismul să rețină apă, ducând la umflare ", spune Lauren Manaker, antrenor personal și autor.

Alimentele procesate, în general, nu sunt ideale din punct de vedere al sănătății din mai multe motive, dar pot fi în mod deosebit problematice pentru cei predispusi la balonare și retenție de apă, sau pentru cei care încearcă să mențină o greutate sănătoasă.

„Alimentele ultra-procesate pot conține cantități semnificative de sodiu și zahăr adăugat, care pot contribui, de asemenea, la luarea în greutate”, explică Manaker.

Din păcate, evitarea alimentelor procesate nu este întotdeauna atât de ușoară, deoarece par să fie peste tot. „Aproximativ 60% din caloriile din dieta noastră provin din alimente clasificate ca alimente ultra-procesate, care tind să aibă o anumită combinație de exces de sodiu, zahăr și carbohidrați rafinați”, spune Samantha Cassetty, , expert în nutriție și wellness. „Aceste alimente pot contribui la inflamație și retenție de apă, așa că ar trebui să încercăm să mâncăm mai puține, înlocuindu-le cu alimente integrale sau minim procesate.”

Iată câteva alte alimentele (și băuturile) pe care ar trebui să le limitezi dacă vrei să eviți umflarea în zona feței (și în alte părți ale corpului tău):

Supele sărate și sosul de soia

Orice fel de aliment sărat poate să declanșeze umflarea. Pe lângă mezelurile procesate, această listă include și câteva alte ingrediente comune la sandvișuri. Cassetty menționează alimente precum soia și chiar supa sărată ca vinovați obișnuiți pentru edem.

Pâinea albă și cerealele pentru micul dejun

Este deosebit de important să eviți carbohidrații procesați, spune Cassetty. „Congestia din cauza răcelilor și alergiilor poate contribui la o față umflată, iar carbohidrații puternic procesați, precum pâinea albă, cerealele rafinate și gustările precum chipsurile și covrigeii, pot agrava acest efect", explică ea.

„Aceste alimente cresc nivelurile de inflamație în întregul corp, iar când inflamația persistă în pasajele nazale, rezultatul poate fi umflarea feței.”

Cassetty observă că aceste alimente pot promova și rezistența la insulină și pot declanșa o serie de evenimente legate de insulină care pot crește și mai mult retenția de lichide și umflarea.

Alcoolul

Cassetty menționează că consumul excesiv de alcool, definit ca opt sau mai multe băuturi pe săptămână, a fost asociat cu o creștere a umflării sub ochi. "Femeile ar trebui să consume cel mult o băutură pe zi, iar bărbații nu ar trebui să consume mai mult de două băuturi pe zi", spune ea.

Umflarea feței este adesea pusă pe seama anumitor alimente care conțin ingrediente cunoscute pentru a declanșa edem.

„Anumite ingrediente sunt notorii datorită probabilității lor de a promova retenția de apă și inflamația", spune Manaker. „Sarea sau clorura de sodiu este unul dintre principalii vinovați; atunci când este consumată în cantități mari, crește semnificativ retenția de apă."

Opțiuni sănătoase, există

„Alimentele bogate în acizi grași omega-3 și omega-6, precum somonul, avocado și nucile, promovează sănătatea pielii. Și consumul de mai multe grăsimi sănătoase poate furniza nutrienți care pot contribui la o față mai plină, dar nu umflată”, spun specialiștii.

Share:

Articole recomandate