5 simptome neobișnuite ale cancerului mamar

5 simptome neobișnuite ale cancerului mamar

Experții în sănătate recomandă femeilor să învețe să identifice simptomele acestui tip de cancer, mai ales că unele dintre ele sunt complet atipice. Iată care sunt simptomele ce ar trebui să ne îngrijoreze.


Senzație de mâncărime la nivelul sânilor și înroșire

În zilele precedente dar și în timpul menstruației, durerile resimțite la nivelul sânilor sunt absolut normale, ei fiind mai sensibili în această perioadă. De asemenea, senzația de mâncărime este și ea firească.
Totuși, dacă aceste simptome persistă după menstruație, este necesar consultul unui medic specialist, mai ales dacă pe pielea din jurul sânilor apar pete albăstrui sau celulită.

Dureri de spate

Experții susțin că pacienții diagnosticați cu cancer de sân au simțit dureri în partea superioară a spatelui, între omoplați, înainte ca alte simptome specifice să se manifeste.
Este foarte important de știut că anumite tumori canceroase se dezvoltă adesea în adâncul țesutului mamar, astfel că pot provoca dureri la nivelul coloanei vertebrale sau al coastelor.

Durere și sensibilitate la nivelul axilelor

Una dintre primele zone ale corpului care pot indica un cancer de sân sunt axilele. Mai multe studii au arătat că ganglionii limfatici axiliari inflamați pot semnala prezența timpurie a maladiei.
În acest caz, se recomandă efectuarea de urgență a unui control de specialitate.

Secreții mamelonare

Apariţia unei secreţii mamelonare cu sânge sau chiar lapte poate fi produsă de o tumoare benignă la niveul canalului de excreţie al laptelui, de o tumoare hipofizară sau de alte tumori metastatice.

Forma ovală a sânilor

Mai multe femei diagnosticate cu cancer au remarcat o modificare evidentă în ceea ce privește forma sânilor. De exemplu, femeile cu forme rotunde au observat că unul dintre sâni începe să prindă un contur oval. În acest caz, este necesară autoexaminarea periodică a sânilor, precum și consultul unui medic specialist.

Sursa: clicksanatate.ro, static.doc.ro

Adaugă comentariu