Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ai ficatul gras? Iată ce ar trebui să mănânci mai des!

Ai ficatul gras? Iată ce ar trebui să mănânci mai des!

Ficatul gras este urmarea încărcării cu grăsime, de aceea, dietele care ajută la prevenirea și la diminuarea grăsimilor din organism sunt utile și în cazul ficatului gras.

Iată câteva alimente pentru care există doivezi medicale că ar putea fi de ajutor pentru sănătatea ficatului!

Fasole și linte

Leguminoasele precum lintea, năutul, soia și mazărea nu sunt doar alimente dense din punct de vedere nutrițional, ci conțin și amidon rezistent care ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale. Prin consumul acestora, se poate obține o scădere a glicemiei și a trigliceridelor la persoanele cu obezitate.

Pește     

Peștii graşi precum somonul, sardinele, tonul și macroul au un conținut ridicat de acizi grași Omega-3. Prin consumul de pește, dar și prin suplimentarea cu Omega-3, se pot aduce beneficii celor ficat gras prin faptul că ajută la reducerea grăsimii hepatice, creșterea colesterolului bun protector și la scăderea nivelului de trigliceride.

Tofu

Derivată din soia, brânza tofu este un aliment cu conținut scăzut de grăsimi. Este o sursă bună de proteine, ceea ce îl face o alegere ideală dacă se dorește limitarea consumului de grăsimi.

Ovăz

Alimentele din cereale integrale, bogate în fibre, cum ar fi fulgii de ovăz, sunt asociate cu un risc redus de boli legate de ficat gras. Studiile au arătat că o dietă nutritivă bogată în alimente cu fibre, cum ar fi ovăzul, este eficientă și poate ajuta la reducerea nivelului de trigliceride.

Seminte de floarea-soarelui  

Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în vitamina E, un antioxidant adesea folosit în tratamentul ficatului gras. Deși majoritatea cercetărilor despre ficatul gras și vitamina E se concentrează pe suplimente, o porție de 100 g de semințe de floarea-soarelui are aproximativ 20 mg de vitamina E, mai mult de 100% din valoarea zilnică recomandată.

 

Share:

Articole recomandate