Căldură mare! 6 semne că beți prea puțină apă

Căldură mare! 6 semne că beți prea puțină apă

Cât ține de volumul necesar de apă sunt o mulțime de păreri, unii afirmă că trebuie să bem nu mai puțin de 8 pahare de apă pe zi, alții afirmă că trebuie să bem exact atât cât simțim nevoia. Însă cert este că pe timp de vară organismul nostru are nevoie de hidratare suplimentară. În special sunt vizați copiii, bătrânii, dar și persoanele care au suferit un atac de cord sau au trecut recent printr-o infecție virală.

În continuare vă prezentăm 6 semne pe care vi le dă organismul atunci când simte nevoia de hidratare suplimentară:

1. Gura uscată. Dacă organismul are deficit de lichid, atunci nici salivă nu se produce destulă. Dacă simțiți frecvent că aveți gura uscată și a apărut un miros neplăcut din gură înseamnă că beți prea puțină apă.

2. Urina de culoare închisă. Dacă organismul are deficit de apă atunci urina devine mai concentrată, respectiv are culoarea mai închisă.

3. Pilea uscată. Pilea noastră este cel mai mare organ dar și cea care regulează temperatura corpului prin transpirație. Dacă ați observat că aveți pielea mai uscată nu e cazul să folosiți creme mai grase sau mai des, ci mai bine e să supliniți volumul de apă băut zilnic.

4. Dureri musculare sau crampe. Dacă organismul nostru nu are destul lichid încep să sufere țesuturile, astfel vă pot apărea dureri musculare sau crampe.

5. Oboseală. S-ar putea să credeți că e din cauza că munciți mult și fiindcă nu ați fost încă în concediu, dar și deficitul de lichid din organism vă provoacă oboseală permanentă, deoarece sângele este mai concentrat, inima muncește mai mult, scade tensiunea arterială și toate astea vă dau senzația de oboseală.

6. Dureri de cap. Unicul semnal prin care creierul vă atenționează că duce lipsă de apă.

 

Foto simbol: mirfactov.com

Adaugă comentariu

Închide