Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ciocolata neagră nu este doar bună la gust, ci are și aceste 7 beneficii grozave pentru sănătatea ta

Ciocolata neagră nu este doar bună la gust, ci are și aceste 7 beneficii grozave pentru sănătatea ta

Când vine vorba de sănătate, există un tip corect de ciocolată și un tip greșit de ciocolată. Ciocolata neagră este cea mai indicată, dar fiți atenți când o alegeți: nu toată ciocolata neagră este creată la fel, transmite stiai.net

Ciocolata neagră (care nu este plină cu zahăr adăugat), precum și boabele de cacao pot fi grozave pentru sănătatea ta. Beneficiile pentru sănătatea ciocolatei negre includ, de exemplu, protecția împotriva bolilor, îmbunătățirea sănătății inimii și o mai bună funcție cognitivă.

Dar există și mai multe lucruri pe care ciocolata neagră le poate face pentru sănătatea ta. Aflați mai multe citind lista de mai jos.

Iată care sunt cele 7 beneficii pe care le are ciocolata neagră pentru sănătate:

1. Protecție împotriva radicalilor liberi care cauzează boli

Cine a știut că poți lupta împotriva bolilor mâncând ciocolată? Ciocolata neagră conține antioxidanti, care pot neutraliza radicalii liberi din corpul tău. Ciocolata neagră îți ajută corpul să lupte împotriva anumitor boli cauzate de acești radicali liberi.

Ciocolata neagră în special conține doi antioxidanți numiți flavonoide și polifenoli. Iar cantitatea acestor antioxidanți din ciocolata neagră este chiar mai mare decât cea din vin și ceai.

Dar de unde știi ce fel de ciocolată neagră să cumperi? Iată regula de bază: cu cât procentul de cacao din batonul tău de ciocolată este mai mare, cu atât vei consuma mai mulți antioxidanți.

2. Previne cancerul

Beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei negre se extind și la prevenirea cancerului. Acest lucru se datorează din nou flavonoidelor prezente în ciocolata neagră.

Deși dovezile sunt limitate, acestea sugerează că flavonoidele din ciocolata neagră pot ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi care cauzează cancer. Cercetătorii sugerează că plăcerea pe care cineva o dobândește din consumul de ciocolată poate juca și un rol în lupta împotriva cancerului!

3. Inimă mai sănătoasă

Vitalitatea inimii este un alt domeniu în care se aplică beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei negre. Flavanolii sunt principalul tip de flavonoide din ciocolata neagră. Au un efect pozitiv asupra sănătății inimii, deoarece pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

În plus, flavanolii pot îmbunătăți fluxul de sânge către inimă, precum și către creier. Iar flavanolii din ciocolată neagră pot face trombocitele mai puțin lipicioase și mai capabile să se coaguleze. Acest lucru scade probabilitatea apariției cheagurilor de sânge și a accidentului vascular cerebral.

4. Bună în caz de colesterol

Mergând mai departe, beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei negre includ îmbunătățirea nivelului de colesterol.

Acest lucru se datorează untului de cacao din ciocolata neagră. Conține acid oleic, care este o grăsime mononesaturată sănătoasă pentru inimă, care se găsește și în uleiul de măsline.

Iar Southern Medical Journal a publicat un studiu privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate. Ei au descoperit că doar o săptămână în care pacienții au consumat ciocolată neagră a îmbunătățit profilul lipidic și a scăzut reactivitatea trombocitară atât la bărbați, cât și la femei. În cazul femeilor, ciocolata neagră a redus și inflamația.

5. Un creier mai sănătos și mai puternic

Beneficiile pentru sănătate ale ciocolatei negre se extind și asupra creierului tău! De fapt, poate fi benefică în tratarea demenței și a accidentului vascular cerebral. Mai mult, un studiu din 2009 publicat în Journal of Nutrition a arătat cum ciocolata neagră poate îmbunătăți capacitatea cognitivă la vârstnici.

Studiul a implicat peste 2.000 de participanți, cu vârste cuprinse între 70 și 74 de ani. Acesta a examinat efectele alimentelor bogate în flavonoide (inclusiv ciocolata neagră, vinul și ceaiul) asupra funcției cognitive.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că consumul acestor alimente este asociat cu o îmbunătățire a mai multor abilități cognitive. Ei au sugerat, de asemenea, că aceste tipuri de alimente ar trebui examinate în continuare pentru rolul lor în sănătatea creierului.

6. Bună în caz de tensiune arterială și ajutor pentru menținerea zahărului din sânge la un nivel optim

Un studiu a constatat că ciocolata neagră poate scădea tensiunea arterială la diabeticii hipertensivi, dar poate scădea și glicemia.

Însă, este bine să fiți atenți la conținutul de zahăr. În concluzie, cu cât conținutul de zahăr este mai mic, cu atât mai bine. De asemenea, este important să rețineți că acest studiu s-a bazat pe o cantitate mică de ciocolată neagră pe zi. Nu exagera cu consumul de ciocolată. Nu uita că moderația e cheia.

7. Superaliment bogat în antioxidanți

Un studiu a comparat conținutul de flavanoli și polifenoli din ciocolata neagră cu cel din fructele de acai, merișoare, afine și rodii.

Studiul a arătat că flavanolul din pudra de cacao a fost semnificativ mai mare decât a fost în praful de fructe.

În plus, activitatea antioxidantă a fost mai mare decât a fost în toate sucurile de fructe, cu excepția rodiei. Și conținutul total de polifenoli a fost, de asemenea, mai mare în ciocolata neagră decât în fructe, excepția fiinf din nou rodia.

Share:

Articole recomandate