Vitamina care poate salva mii de vieți căci combate cancerul la sân

Vitamina care poate salva mii de vieți căci combate cancerul la sân

Vitamina D este foarte importantă în dieta zilnică a femeilor. Toate femeile care au împlinit  20 de ani ar trebui să ia zilnic vitamina D ca să-și scadă riscul de cancer mamar, susține profesorul Kefah Mokbel, medic chirurg la London Breast Clinic, adăugând că vitamina D ar putea salva o mie de vieți în fiecare an. Medicul a început deja să prescrie pastilele pacientelor sale și consideră că toate femeile ar trebui să ia vitamina D, chiar și cele care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân.

Sunt de părere că femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să primească gratis suplimente de vitamina D deoarece este foarte eficientă în prevenirea cancerului de sân”, spune prof. Mokbel.

Este dovedit științific că femeile care au niveluri mai crescute de vitamina D au mai multe șanse să învingă boala. Studiile au arătat, de asemenea, că femeile care au niveluri crescute de vitamina D sunt mai puțin predispuse să dezvolte cancer de sân”, a adăugat medicul.

Vitamina D este cunoscută pentru rolul său în menținerea unui sistem osos sănătos. Însă, oamenii de știință au descoperit că are un rol esențial pentru sistemul imunitar și pentru reglarea modului în care se înmulțesc celulele. Ambele sunt factori-cheie în lupta împotriva cancerului.

Potrivit Harvard School of Public Health din SUA, lipsa de vitamina D crește riscul dezvoltării unor boli cronice, inclusiv osteoporoză, boli de inimă, anumite tipuri de cancer și scleroză multiplă și a unor boli infecțioase precum tuberculoză sau gripă.

Prof. Mokbel spune că după ce și-a testat pacientele, jumătate dintre ele aveau lipsă de vitamina D. „Le-am dat vitamina D tuturor pacientelor mele pentru că nivelurile mai crescute protejează împotriva cancerului de sân. Vitamina D stimulează sistemul imunitar și ajută la distrugerea celulelor canceroase”, spune chirurgul.

Atenție, suplimente cu Vitamina D se iau doar la indicația medicului!

 

Sursa: doctorulzilei.ro; cosmo.ru

Adaugă comentariu

Închide