IDEI: Cum îţi poţi reinventa încălţămintea

IDEI: Cum îţi poţi reinventa încălţămintea

După ce ţi-am spus cum să-ţi transformi hainele fără prea multe cheltuieli, a venit şi rândul încălţămintei. Da, şi pantofii, ghetele sau chiar şlapii pot fi "reciclaţi". Cu un pic de imaginaţie şi îndemânare poţi schimba total aspectul încălţămintei. Am selectat mai multe idei! Experimentează!

 

Dacă ai nişte pantofi din catifea, poţi să le dai un aspect nou cu o aplicaţie interesantă din dantelă. Le găseşti în sortiment larg la magazinele de specialitate. 

 

Nu e neapărat să-ţi modifici pentru totodeauna pantofii, poţi să creezi nişte aplicaţii interesante pe care să le prinzi de pantof cu o agrafă sau o clemă specială. 

 

Poţi încerca şi cu nişte aplicaţii din pietricele sau cu nişte cercei vechi, pentru un aspect mai elegant. 

 

Încă o idee interesantă, pe care o poţi încerca chiar şi atunci când ţi i-ai zgârâiat, este să pictezi vârful sau tocul pantofului cu vopsea rezistentă. Dacă pantoful este de o culoare mai întunecată, e bine să-l acoperi mai întâi cu un strat alb şi numai după uscarea completă să aplici culoarea dorită.

 

Dacă îţi place încălţămintea sport, dar vrei să fie mai originală, ia o pensulă şi vopsea pentru textil sau chiar un marker rezistent şi... joacă-te! Dacă nu te pricepi prea mult la desen, fă o schiţă mai întâi pe hârtie, apoi cu un creion, trasează liniile principale, numai după asta pune în aplicare pensula! SFAT: Ca să nu murdăreşti anumite zone pe care nu vrei să le pictezi, foloseşte scoch-ul pentru protecţie. 

 

Mai jos vezi câteva idei creative, pe care le poţi aplica pe papucii tăi sau ai copiilor. Poţi chiar să "pictezi" cu aţă (adică să brodezi un desen, după ce l-ai schiţat cu un creion), va fi chiar mai rezistent!

 

Uite cum poţi să-ţi transformi nişte ghetuţe albe, cu doar un pic de îndemânare!

Ghetuţele pot deveni elegante, dacă lipeşti cu grijă dantelă pe suprafaţa acestora. 

Chiar şi şlapii simpli, de vară, pot deveni eleganţi în câteva minute... Ai nevoie doar de aţă sau panglică, cu care să înfăşori barele ciupicilor şi de nişte mărgeluţe, floricele sau alte aplicaţii pentru decor. 

 

 
Citeşte şi: Transformă-ţi GARDEROBA, fără să-ţi cumperi haine noi!

 

Foto: buzzfeed.com, unbeaujour.fr; stamp48.com; prettydesigns.com; gracestores.com; 

couturella.com; etsy.com; misswhittany.blogspot.md; despicableme.com; alisaburke.blogspot.md;

milanoo.com; shoecarnival.com; misanthropycreation.com; swellmayde.com;

 topinspired.com; weheartit.com

Articole recomandate

Adaugă comentariu

Închide