Leacuri băbeşti pentru răceală şi dureri în gât

Leacuri băbeşti pentru răceală şi dureri în gât

Suntem în plină toamnă iar timpul se răcește tot mai mult. Virozele și durerile în gât ne dau târcoale, dar nu e cazul să recurgeți imediat la medicație. Formele mai ușoare puteți încerca să le tratați așa cum făceau bunicile noastre – natural. Iar din articol aflați câteva leacuri așa-zise băbești pentru răceală și dureri în gât.

Ceaiul de ceapă

Din start vă spunem că gustul nu e plăcut, ca cel al ceaiului normal. Dar asta e, îl bem de nevoie, nu de plăcere. Când într-o răceală încăpăţânată sau imediat după vă chinuie o tuse extrem de sâcâitoare, vă mai doare şi pieptul, iar gâtul nu e nici el foarte bine, atunci luaţi o ceapă mărişoară şi fierbeţi-o bine. Mai lăsaţi-o acoperită acolo câteva minute după ce o luaţi de pe foc şi apoi beţi rezultatul aşa fierbinte-cald.

O să fie neplăcut, dar în schimb vă veți face bine destul de rapid.

Şodoul

Aveți nevoie de un ou, nişte lapte fierbinte, nişte zahăr (poate fi înlocuit cu miere). Puneţi laptele la fiert, frecaţi gălbenuşul cu zahărul/mierea, turnaţi lichidul fierbinte şi beţi. Durerile de gât vor fi istorie la a doua cană. Cu alte cuvinte, nu subestimaţi puterea oului crud în problemele gâtului.

Garnitură de cartofi raşi cu spirt

Dar dacă aveţi un gât foarte bolnav, care nu a trecut nici măcar cu şodoul pomenit mai sus, radeţi doi cartofi mărișori. Aşezaţi-i pe un batic, turnaţi generos spirt pe ei şi apoi prindeți baticul în jurul gâtului. Durerile vor trece destul de repede.

Vă dorim multă sănătate!

 

Sursa: csid.ro; likar.info

Adaugă comentariu

Închide