Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Lucruri care îți ușurează viața de mamă, în ceea ce privește igiena bebelușului – Sfaturi de la o mămică

Lucruri care îți ușurează viața de mamă, în ceea ce privește igiena bebelușului – Sfaturi de la o mămică

Vine pe lume minunea și dacă ești la primul copil e „distractiv”. Liste și liste și iar liste de cumpărături pentru că bebe are nevoie și…ferească sfântul să îi lipseasca ceva.

M-am apucat de cumpărat tot felul de lucrușoare dinainte de a-l naște, să am totul pregatit.

I-am amenajat camera, i-am luat siropele, creme, geluri, unguente minune, lenjerii, covorașe, hăinuțe, i-am și pictat 3 tablouașe (de care este foarte încântat), cu alte cuvinte muuulte, ca orice mamă care vrea tot ce-i bun pentru puiul ei.

Ei uite de-asta înfloresc afacerile cu „necesare” pentru bebeluși, dar asta-i alta poveste.

După 1 an și ceva cu cel mic, pot spune ce mi-a fost cu adevărat de folos și pe ce merită să cheltuiți banii, dacă vreți să creșteți un copil cu ceva mai mult confort psihic. Bebelușii când vin pe lume, au nevoie doar de mama, dragoste multă și hrană.

Mama e cea care are nevoie de restul, pentru confort fizic, psihic, pentru plăcerea ei. Pentru mine a contat muuuuult sa fiu liniștită, să am diverse chestii care să îmi facă viața mai ușoară ca să pot avea muuuulta răbdare cu bebe, mai ales că nu am avut ajutoare din exterior, doar soțul care lucrează și mă ajută atât cât poate.

Lucrurile care mi-au ușurat viața de mamă în îngrijirea pielii bebelușului:

Produsele de igienă

Fiind cu o piele mai sensibilă, nu am putut să îl spăl cu dermatocosmeticele „numai bune” pentru bebeluși. Am testat pe pielea mea (ceea ce vă recomand și vouă) eficiența lor. Rezultatul, o piele foarte uscată. Precizez că am testat produse pentru piele atopică, de branduri celebre printre mămici. Acum înțeleg de ce toate mamele își ung copiii pe tot corpul cu tot felul de creme hidratante, uleiuri.

Am ales săpunurile din plante sau cu lapte de bivoliță, luate din sursă sigură, fără „minuni” prin ele. Eu le folosesc de cel puțin 7 ani, iar pe bebe din primele zile, chiar și pe părul lui mare și cârlionțat.

Pro: lasă pielea hidratată, nu mai ai nevoie de creme, mai puține reacții adverse (nu am avut deloc)

Contra: ustură dacă ajung în ochiii bebelușilor, deci…cu grijă.

Pentru hidratarea pielii am ales untul de shea, recomandat în special copiilor cu dermatite a căror piele trebuie hidratată foarte bine. Este cel mai hidratant și prietenos ingredient posibil pentru pielea bebelusilor, întâlnit până acum (testate, la activ, muuulte alte creme din comerț, foarte cunoscute și recomandate de doctori și mămici).

Precizez că l-am uns foarte, foarte rar. În schimb l-am folosit mai des pe pielea mea.

Pelincile și batistuțele

Ca și în cazul altor obiecte pentru mamă sau bebe, nu înțelegeam deloc de ce îmi trebuie mie multe pelinci și batistuțe. Mă gândeam că nu mai suntem pe vremea mamelor noastre, nu îi infășăm, avem scutece de unică folosință…Dar o să vedeți că vă trebuie.

Batistuțele sunt peste tot cu tine, în toată casă și în toate buzunarele pentru că regurgitează. Pelincile sunt pentru că oriunde îl pui pe bebe preferi să ai o pânză de bumbac pe care să stea, pe care să îl dezbraci, să stea cu fața.

Suport de pânză pentru băiță

Le-am încercat pe toate: de plastic, de burete, de pânză. Cel de plastic e foarte rigid și trebuie să pui muuultă apă in cadiță ca să ajungă și la bebe. În plus nu poți scufunda bebele cu căpușorul în apă (nu va speriati – fără ochi, gură, nas…doar cu urechile). Cel de burete se imbâcsește și nu-l poți spăla cum trebuie după băiță, plus că e doar să nu alunece, nu susține deloc bebelușul.

Cel de pânză e foarte bun pentru că susține bebele cum trebuie ca să îl poți spăla ușor. Îl poți pune la mașina de spălat dupa folosire. Îl poți scoate rapid și atârna pe marginea cadiței pentru a „scufunda” capușorul în apă.

Sursa: viatademama.ro

Share:

Articole recomandate