Chec din ciocolate şi caramele

Chec din ciocolate şi caramele

Sărbătorile încă nu s-au terminat, iar ciocolatele, caramelele, bomboanele şi alte dulciuri deja încep să ocupe spaţiu în bomboniere, mai ales acele care nu sunt pe gustul copiilor? Să le arunci îţi pare rău, dar şi să le depozitezi tot parcă nu ai chef. Şi atunci ce faci cu ele? Desigur că un chec delicios.

Pentru asta ai nevoie de:

O jumătate de kg de ciocolate,

100 g unt,

2 linguri de cacao pudră,

1/3 cană de frișcă lichidă cu fracţia masică de 10%,

5 ouă,

o cană de făină,

o jumătate de cană de nuci,

praf de copt,

sare.

Pentru glazură

200 g caramele,

50 g unt,

o jumătate de cană de lapte,

2 linguri zahăr pudră.

Mod de preparare. Taie ciocolatele (de dorit să fie simple, cu umplutură cafenie, fără marmeladă sau gem) şi untul în bucăţi mai mici şi pune-le într-o tigaie cu fundul gros. Adaugă frișca, cacao şi pune totul la foc mic, amestecând în permanenţă până se topesc bomboanele şi se formează o masă omogenă. Lasă să se răcească la temperatura camerei. 

Pune masa rezultată în mixer împreună cu ouăle şi adu-o până la omogenizare. Adaugă făina amestecată cu praful de copt și sarea şi amestecă totul bine. Adaugă nucile tocate și amestecă din nou.

Toarnă aluatul într-o formă unsă cu unt şi coace-o în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15 minute.  Apoi redu temperatura la 180° C și lasă checul pentru încă vreo 15 – 20 de minute. Lasă-l să se răcească.

Între timp pregăteşte glazura. Topeşte caramelele împreună cu untul şi laptele într-o cratiță cu fund gros la foc mic. Adaugă zahărul pudră şi amestecă bine. Acoperă partea de sus. Lasă-l să se întărească.

Poftă mare. 

Foto: gastronom.ru 

Adaugă comentariu