Chec fără zahăr pentru copii

Chec fără zahăr pentru copii

Deserturile pentru copii dau mari bătăi de cap părinților pentru că majoritatea conțin zahăr. Dacă vorbim despre micuți care de-abia au împlinit un an, sarcina este cu atât mai grea pentru că rețeta trebuie să respecte multe criterii. Vă propunem o rețetă de chec pentru copii de 1 an îndulcită cu pastă de banane și cu multe fructe în compoziție. Este destul de simplu de făcut, iar consistența sa îi va cuceri pe copii. Poate fi consumată și după 2-3 zile, dacă este păstrată în pungă de hârtie sau chiar la frigider.

Ingrediente

250 g merișioare

250 g făină

250 g făină integrală

2 banane foarte bine coapte

1 praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

½ linguriță sare

1 portocală

2 lingurițe suc de portocale

140 ml chefir

4 lingurițe de unt topit și răcit

1 ou mare

1 linguriță extract de vanilie

 

Pentru glazură (opțional)

1 linguriță extract de vanilie

50 g zahăr pudră

1 linguriță suc de portocale

 

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o tavă de 22X12 cm. Se tapetează cu hârtie de copt. Marginile se dau cu făină. Excesul se scutură.

Merișoarele se zdrobesc într-un robot de bucătărie. Se lasă deoparte.

Într-un bol de dimensiuni mari se amestecă făina, făina integrală, bananele zdrobite, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și coaja de lămâie.

Într-un alt bol se amestecă sucul de portocală, kefirul, untul, oul și extractul de vanilie. Când compoziția este omogenizată se toarnă peste făină. Se amestecă cu ajutorul unei spatule. Se încorporează și merișoarele amestecând ușor.

Aluatul se pune în tava pregătită și se dă la cuptor. Se lasă 45-55 de minute sau până când trece de proba scobitoarei. Apoi se lasă să se răcească 20 de minute și se răstoarnă pe un grătar.

Pentru glazură, se amestecă zahărul cu sucul de portocale și vanilia până se omogenizează perfect. Pune checul pe o tavă și toarnă glazura peste el. Se lasă până se întărește, aproximativ 30 de minute.

Checul se poate servi și fără glazură.

 

Sursa: totuldespremame.ro/retete

Adaugă comentariu

Închide