Desert delicios și sănătos pentru copii: brânzică glazurată făcută acasă

Desert delicios și sănătos pentru copii: brânzică glazurată făcută acasă

Produsele din comerț nu sunt cele mai sănătoase, ne-a demonstrat-o și scandalul cu produsele lactate care conțineau în mare parte grăsimi vegetale. Iar atunci când vine vorba de alimentația unui pui de om, părinții sunt și mai atenți. Noi vă susținem în acest efort și venim cu un mic ajutor – o sugestie de desert delicios și sănătos, plus rețeta.

Deci, pentru a face acasă brânzica glazurată cu ciocolată aveți nevoie de:

-400 g de brânză de vaci (nu foarte grasă)

-25 g de unt

-25 ml de frișcă (max. 30% grăsime)

-100-150 g de zahăr pudră

-100 g de ciocolată cu lapte

 

Mod de preparare:

1. Amestecați brânza cu zahărul pudră și untul (la temperatura camerei).  Adăugați frișcă astfel încât să obțineți un amestec dens, dacă este fluid, micșorați cantitatea de frișcă și unt.

2. Din compoziția pregătită, faceți biluțe sau bastonașe (sau alte forme) și dați-le la congelator pentru 10-15 minute.

3. Între timp pregătiți glazura. Topiți ciocolata cu puțină frișcă într-un bol mai mare, în cuptorul cu microunde sau la baie de aburi.

4. Scoateți biluțele (bastonașele) de la congelator și puneți-le pe rând în bolul cu ciocolată, rostogolindu-le, astfel încât să se acopere cu ciocolată pe toate părțile. Scoateți-le din bol, pe o bucată de hârtie de copt cu ajutorul a 2 furculițe.

5. Dați-le la rece pentru câteva ore.

 

Rețeta și foto: bucatarul.ro; vkusnodoma.net

Adaugă comentariu

Închide