Reţeta unor clătite pufoase și care nu se lipesc

Reţeta unor clătite pufoase și care nu se lipesc

La sigur de multe ori vă decepționați când faceți clătite. Fie se lipesc de tigaie, fie nu sunt foarte pufoase, fie ulterior se lipesc între ele când le puneți la păstrat. Dar există un ingredient special care le face pufoase și foarte bune. Vedeți mai jos o rețetă pentru cele mai bune clătite. Din ingredientele date se obțin circa 20 de clătite fine, fragede şi pufoase, rumenite uniform.

6 ouă

300 ml de lapte rece

300 ml de apă minerală carbogazoasă (folosiţi apă abia desfăcută şi suplimentaţi dacă vi se pare că aluatul este prea gros la final)

300 g de făină

100 g de unt topit (untul previne lipirea clătitelor de tigaie)

3 plicuri de zahăr vanilat

3 linguri de zahăr tos

Un praf de sare

O lingură de smântână (24% grăsime) – ingredientul secret care face clătitele fine şi pufoase

 

Se bat ouăle bine, se adaugă laptele, apa minerală, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi untul topit călduţ. Se amestecă bine, apoi se adaugă făina cernută şi se amestecă bine compoziţia cu un tel, pentru a nu se forma cocoloaşe. La final se adaugă smântâna şi se amestecă din nou bine.

Se unge tigaia cu puţin unt rămas doar la prima clătită. Următoarele nu au nevoie de grăsime, iar asta veţi simţi când întoarceţi clătita pe cealaltă parte, pentru că nu se lipeşte deloc.

Se încinge bine tigaia, apoi se lasă focul mic şi se adaugă câte un polonic de aluat. Se întinde bine pe suprafaţa întregii tigăi şi se lasă până când marginile clătitei se rumenesc. Se întoarce pe cealaltă parte şi se mai lasă pe foc circa 1 minut. Asta-i tot!

La final veți avea cele mai delicioase clătite, aromate, fine, fragede, elastice, compacte, care nu vor lăsa deloc umplutura să se scurgă. Le puteţi umple cu cremă de ciocolată şi felii de banană, cu diverse gemuri sau cu brânză dulce sau sărată (dar în al doilea caz nu adăugaţi zahăr în compoziţia clătitelor).

 

Sursa: csid.ro

Adaugă comentariu

Închide