Rețete pentru copii: Gustărele cu banane – fără zahăr, lapte, unt

Rețete pentru copii: Gustărele cu banane – fără zahăr, lapte, unt

Cu prima ocazie când mai găsiți prin casa vreo banană nemâncată, uitată într-un colț și cu coaja înnegrită, nu vă grăbiți să o aruncați, ci transformați-o în niște biscuiți delicioși, fără să mai adăugați zahăr, unt sau lapte.

Gustărelele sunt ușor de făcut, sănătoase și rapid consumabile, perfecte pentru întreaga familie, de la mic la mare.

Aveți nevoie de:

3 banane foarte coapte, pătate

210 g fulgi de ovăz

150 g curmale tocate mărunt

40 ml ulei

60-70 g stafide sau alune de pădure sau de migdale tocate

 

Cum se gătesc:

Se pasează banana cu furculița și într-un bol încăpător se amestecă cu toate celelalte ingrediente. Se lasă 10-15 minute să se odihnească, apoi se formează bănuți mari care se așează într-o tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius pentru 25 de minute.

Puteți utiliza și diverse forme pentru fursecuri ca să le conferiți o formă mai atractivă, cum ar fi cea din imagine.

 

Informații și foto: mamica.ro

Adaugă comentariu