14 utilizări ale bicarbonatului de sodiu

14 utilizări ale bicarbonatului de sodiu

Fiecare gospodină are în casă bicarbonat de sodiu. Multe dintre voi îl folosesc la prăjituri, când de fapt acest praf alb are mult mai multe întrebuinţări decât vă imaginaţi.

1. Împrospătează-ţi gura

Pune o linguriţă în jumătate de pahar cu apă şi clăteşte gura. Scuipă şi repetă clătirea doar cu apă. Mirosurile vor fi neutralizate, nu doar acoperite.

2. Scrub facial şi exfoliant corporal

Fă o pastă din 3 părţi de bicarbonat de sodiu la o parte de apă. Freacă printr-o mişcare circulară blândă pentru a exfolia pielea, apoi clăteşte.

3. Antiperspirant

Presoară bicarbonat la subţiori şi neutralizează mirosul de transpiraţie.

4. Tratarea muşcăturilor de insecte dar şi a mâncărimilor

Fă o pastile din bicarbonat şi apă şi aplic-o ca pe un unguent pe pielea afectată. Pentru a uşura senzaţia de mâncărime aplică puţin bicarbonat pe pielea umezită după baie şi freacă uşor.

5. Curăţarea pieriei şi pieptenului

Pentru un păr bogat şi strălucitor, trebuie să ai grijă şi de peria pentru păr. Înlătură acumularea naturală de grăsime şi reziduri specifice părului prin înmuierea pieptenului într-o soluţie de 1 linguriţă de bicarbonat într-un vas cu apă caldă.

6. Pentru picioare

Dizolvă 3 linguri de bicarbonat într-un lighean cu apă caldă, înmoaie-ţi picioarele şi freacă-le uşor. Este un tratament spa pentru picioare.

7. Pentru curăţarea suprafeţelor

Pentru a curăţa cada din baie, faianţa sau chiuveta – presoară bicarbonat pe un burete umed. Pentru o putere suplimentară de curăţare, fă o pasta cu bicarbonat şi sare grunjoasă.

8. Curăţă hainele bebeluşului

Pentru o curăţare blândă a hainelor bebeluşului, adaugă jumătate de cană de bicarbonat în detergentul tău lichid sau în ciclul de clătire pentru deodorizare.

9.  Înlătură uleiul şi petele de grăsime

Curăţă petele de ulei şi grăsime de pe podea cu ajutorul bicarbonatulului. Presoară-l pe pata de ulei şi freacă cu o perie umedă.

10. Deodorizarea frigiderului şi a coşului de gunoi

Pune o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu în partea din spate a frigiderului pentru a neutraliza mirosurile. Pentru a ţine sub control mirosul neplăcut al coşului de gunoi, trebuie doar să presari bicarbonat de fundul coşului.

11. Albirea dinţilor

Este recomandat ca o dată pe săptămână să te speli pe dinţi cu bicarbonat, deoarece acesta elimină bacteriile din gură, previne apariţia cariilor şi curăţă dinţii pătaţi.

12. Iritaţiile de la pampers

Două linguriţe de bicarbonat de sodiu adăugat în cada bebeluşului, vor ajuta la dispariţia iritaţiei provocate de pampers.

13. Tratarea aftelor

Gargara cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat în apă previne apariţia aftelor bucale şi ajută la vindecarea lor.

14. Pentru flori

Florile se vor păstra o perioadă mai îndelungată dacă adaugi în apa din vază o lingură de bicarbonat.

Foto:assets.sport.ro

Adaugă comentariu