Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Cele mai bune cereale pentru micul-dejun. Iată de ce să le consumi mai des

Cele mai bune cereale pentru micul-dejun. Iată de ce să le consumi mai des

O alternativă excelentă la o omletă, produse de patiserie sau covrigi, cerealele sunt mai sănătoase, prelungesc senzaţia de saţietate şi dau energie. Află ce tip de cereale este cel mai potritivit pentru a-ți începe dimineața în cel mai bun mod!

Specialiştii au demonstrat deja că micul-dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, deoarece este prima doză de alimente pe care organismul o primeşte după o perioadă ceva mai lungă în care şi-a consumat energia sau nu a primit surse de energie.

Cerealele sunt ingrediente care câștigă o popularitate tot mai mare printre alimentele necesare la primele ore după trezire datorită faptului că furnizează energie într-un mod sănătos. Dintre acestea, unul care se remarcă prin gustul plăcut și valoarea nutritivă importantă.

Acest tip de cereale îţi dau energie la începutul zilei!

Fulgii de ovăz oferă efecte benefice organismului, mai ales dacă sunt consumaţi când te trezești. Conform Cronista, Departamentul pentru Agricultură al SUA evidențiază conținutul important de carbohidrați al ovăzului, ceea ce îl face un aliment energetic.

Printre elementele nutritive pe care le conţine se remarcă fierul, magneziul, potasiul, zincul, vitaminele din complexul B și fibrele. Acesta din urmă este apreciat pentru prevenirea dereglărilor digestive.

Reţine!

Ovăzul este o opțiune ideală şi mai sănătoasă pentru a înlocui alte cereale procesate sau cu adaos de zahăr sau ciocolată.

Cum să mănânci fulgii de ovăz la masa de dimineaţă

Dacă nu-ţi place ovăzul, pentru a deveni unul dintre ingredientele pe care le alegi mai des mai micul-dejun, este bine să-l incluszi în combinații care să-ţi permită să-i explorezi versatilitatea și să guşti arome noi. De exemplu, ai putea să fierbi fulgi sau tărâţe de ovăz în lapte sau apă, urmând să-i îndulceşti cu fructe proaspete sau uscate, miere, seminţe crude, făină de roşcove, cacao sau scorțișoară.

Preferi un mic-dejun rece? Amestecă tărâţe de ovăz cu fructe mărunţite şi iaurt, pune-le la frigider şi bucură-te a doua zi o masă rapidă şi răcoritoare.

Pentru cei care îşi doresc un preparat dulce la prima masă a zilei sunt potrivite clătitele umplute cu gem şi tărâţe de ovăz sau fursecurile cu fulgi de ovăz care pot fi şi o gustare care dă energie.

Share:

Articole recomandate