Impresionează-ți invitații la masa pascală cu ouă vopsite absolut natural și inedit

Impresionează-ți invitații la masa pascală cu ouă vopsite absolut natural și inedit

Sărbătorile pascale au farmecul lor. Din fragedă copilărie ne plăcea să participăm la împletitul cruciulițelor din aluat pentru pască și la vopsit ouălor. În special la ouă ne apucam și improvizam cu diferite frunzulițe ca să le facem cât mai originale.

Cum sărbătorile ne bat la ușă, am decis să căutăm cum pot fi vopsite ouăle natural și original, și am găsit rețeta „ouălor de porumbel”, care sunt albastre la culoare, iar în cazul nostru acestea se pulverizează și cu praf auriu, ceea ce le fac să pară ca dintr-o poveste.

Deci, pentru a obține „ouă de porumbel” pentru masa de Paști ai nevoie de:

- 10 (sau la dorință) ouă albe, fierte tare

- o varză roșie

- 4 linguri de oțet alb

- vopsea aurie comestibilă

- o perie cu țepi groși sau o periuță veche de dinți.

 

Începem prin a tăia varza nu foarte mărunt. Punem într-o cratiță, acoperim cu apă și o lăsăm să fiarbă 35-40 de minute. După aceasta o lăsăm să se răcească și scoatem toată varza din lichidul colorat violet. Adaugi în acest lichid oțetul. Pune ouăle fierte și răcite într-o formă de copt, după care toarnă lichidul peste ele. Ai grijă să fie complet acoperite și să nu se atingă unul de altul. Te uiți la lichidul violet și te întrebi dacă nu am greșit anunțându-te din start că ouăle vor fi albastre? Așteaptă ca să vezi minunea!

 

Pentru a obține ouă albastre trebuie să le lași în lichid timp de 1-2 ore în funcție de tonul dorit – mai slab sau mai intens. Le poți lăsa și peste noapte, dar să pun vasul la frigider. Fiindcă ouăle se ating la fund de vasul în care se află, ar trebuie să le rotești din jumătate în jumătate de oră pentru a se colora uniform.

Când le scoți din lichid vei vedea că albastrul obținut pare foarte pal. Dar nu te îngrijora, pe măsură ce se usucă ouăle, culoarea devine mai intensă.

 

În principiu le poți lăsa așa, cu o culoare simplă albastră. Însă pentru a le face să pară din poveste îți propunem să iei vopseaua comestibilă de culoare aurie, și cu o periuță veche de dinți să o pulverizezi pe ouă. Să lași să se usuce înainte de a întoarce oul pe altă parte pentru a repeta procedura.

 

 

Astfel de oușoare, dacă vor mai fi puse într-un „cuib” făcut din nuielușe uscate, îi vor impresiona și pe cei mari, și pe cei mici.

 

Informații și foto: honestlyyum.com

Adaugă comentariu

Close