Ciorbă de dovlecei – se gătește ușor și e potrivită și pentru bebeluși

Ciorbă de dovlecei – se gătește ușor și e potrivită și pentru bebeluși

Ciorba de dovlecei se prepară ușor și va dobândi un gust mai proaspăt datorită borșului. Poți să o prepari în orice anotimp, inclusiv cu dovlecei congelați. Îți va lua cam 40-45 minute prepararea și se potrivește și pentru bebelușii de la 8 luni.

Ingrediente pentru 4-5 porții de ciorbă:

  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 țelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 ou
  • Ulei
  • borș (cam 500 ml)
  • 2 l și jumătate apă
  • Leuștean
  • mărar/pătrunjel
  • sare (după gust și opțional, în mâncarea pentru bebeluși nu se recomandă să puneți sare)

Cum se prepară:

Dovleceii vor fi curățați și tăiați cubulețe.
Țelina, păstârnacul, ceapa și ardeiul gras vor fi tocate mărunt. Vor fi puse la călit în ulei.
Peste aceste legume (în afară de dovlecei) va fi pusă apa. Se vor pune la fiert.
După ce au fiert, vei adăuga și dovleceii.
Borșul va fi fiert separat, alături de câteva frunze de leuștean. Îl vei lăsa pe foc până dă în clocot.
Vei bate oul și îl vei încorpora treptat în ciorbă.
După ce toate legumele sunt bine fierte vei turna și borșul.
Vei servi ciorba cu verdeață tocată.

 

Sursa: qbebe.ro

Adaugă comentariu

Închide