Supa de usturoi - cel mai bun remediu contra răcelii!

Supa de usturoi - cel mai bun remediu contra răcelii!

Odată cu venirea iernii, suntem mai predispuși răcelii. Frigul, vestimentația neadecvată sau virușii din mediu sunt principala cauză. Pentru a preveni sau chiar a trata simptomele unei răceli ne vine în ajutor ingredientul minune - usturoiul, folosit de mii de ani ca remediu natural pentru diferite boli. Acesta are proprietăţi antibiotice care se activează atunci când este tăiat sau sfărâmat. Dacă consumul usturoiului în formă brută nu te atrage, îl poți include într-o supă, ce are proprietăţi uimitoare pentru sănătate şi adițional, mai e și foarte gustoasă.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:

  • 26 de căţei de usturoi necurăţaţi
  • o ceapă mare tăiată felii
  • un sfert de cană de ulei de cocos
  • o jumătate de linguriţă de pudră  din piper cayenne
  • o linguriţă de curcuma
  • o jumătate de cană de ghimbir proaspăt
  • doua căni de ceapă proaspătă
  • o linguriţă şi jumătate de cimbru proaspăt tăiat
  • 26 de căței de usturoi curăţaţi
  • o jumătate de cană de lapte de cocos
  • 3 căni jumate de supă de legume
  • 4 felii de lămâie

Metodă de preparare:

  1. Se încălzeşte cuptorul la 175 de grade şi se pun cei 26 de căţei de usturoi necurăţați într-o tavă. Se pune două linguriţe de ulei de cocos şi se acoperă cu o folie de aluminiu. Se lasă în cuptor până când usturoiul devine auriu, aproximativ 45 de minute. După ce s-a răcit, se curăță usturoiul şi se păstrează într-un castron.
  2. Se topesc două linguriţe de ulei de cocos într-o oală mare la foc mediu. Se adaugă ceapa, cimbru, ghimbir, curcuma, pudra cayenne şi se gătesc timp de 6 minute.
  3. Se împart cei 26 de căţei de usturoi în două parţi. Una de 12 şi cealaltă de 14 şi se zdrobesc aparte. Pune-ţi deoparte cei 12 căţei de usturoi zdrobiţi.
  4. Adăugaţi în oală cei 14 căţei de usturoi zdrobiţi și ceapă tăiată, şi gătiţi 3 minute.
  5. Adăugaţi supa de legume în oală şi o gătiți la foc mediu timp de 20 de minute. După 20 de minute, întreaga compoziţie se dă prin blender până când devine cremoasă. Pune-ţi din nou compoziţia în oală şi adăugaţi ulei de cocos şi îi mai daţi un clocot.
  6. Pe final adăugaţi cei 12 căţei de usturoi curățaţi pe care i-ați pus deoparte mai devreme şi se amestecă bine. Nu uitaţi să puneţi sare şi piper după gust.
  7. Se stoarce sucul unei felii de lămâie în fiecare farfurie şi se serveşte caldă.

 

Poftă bună și aveți grijă de sănătatea voastră!

Sursa: livetrending.ro

Adaugă comentariu

Închide