Un medic a reușit să salveze un nou-născut de numai 500 de grame

Un medic a reușit să salveze un nou-născut de numai 500 de grame

În Marea Britanie s-a născut o fetiță „Degețică”, și asta deoarece micuța cântărea la naștere mai puțin de 500 de grame și era cât palma mamei sale. Din fericire micuța a supraviețuit, fiind ajutată de un medic neonatolog.

Micuța Pixie Griffiths-Grant era atât de mică la naștere, încât doctorii nu i-au dat mai mult de o ora de viață. De altfel, nici nu avea cum să cântărească mai mult, având în vedere că a venit pe lume la numai șase luni, informează reporterntv.ro.

Nașterea ei a fost provocată, deoarece nu se mai hrănea în uter. Era singura ei șansă de a supraviețui. După ce Pixie a fost născută, medicii au fost uimiți cât de mică era. Un medic a venit cu o idee inedită: a pus copilul temporar într-o pungă de plastic specială pentru sandvișuri, pentru a o ajuta să-și mențină temperatura corpului, până să o transfere în incubator.

Micuța a suferit și numeroase transfuzii, o infecție urinară, o infecție la stomac și abia când a ajuns la greutatea de 3,4 kilograme a putut fi luată acasă de părinți. Acum „Degețica” se află în afara oricărui pericol.

Foto: reporterntv.ro; ofigenno.com; dpchas.com.ua

Adaugă comentariu

Închide