Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Hipertensiunea arterială a mamei, în timpul sarcinii, prezintă riscuri pentru bebeluș

Hipertensiunea arterială a mamei, în timpul sarcinii, prezintă riscuri pentru bebeluș

Hipertensiunea arterială apare în mai mult de 7% dintre sarcini. Un studiu recent a constatat că bebelușii proveniți din sarcinile cu hipertensiune arterială au mai multe șanse de a dezvolta hipertensiune arterială cronică decât adulții. Studiul sprijină recunoașterea antecedentelor materne de hipertensiune arterială ca o cauză potențială a hipertensiunii cu debut precoce la copiii acestora.

„Am studiat efectele pe termen lung ale hipertensiunii arteriale, în timpul sarcinii, pentru a cuantifica riscul de hipertensiune cronică transmisă genetic la copii”, spune Virginia Dines, nefrolog și primul autor al studiului, publicat în Hypertension.

Înregistrările Proiectului de epidemiologie Rochester privind 8.755 de persoane născute în aceeași comunitate au arătat că bebelușii expuși la hipertensiune în uter au avut un risc cu 50% mai mare de a dezvolta hipertensiune cronică mai târziu în viață. Bebelușii ale căror mame au avut hipertensiune arterială cronică înainte, în timpul sau după sarcină au avut un risc crescut cu 73%, în timp ce bebelușii expuși la ambii factori au avut un risc crescut cu 140%.

Aceste cercetări au descoperit că micuții mamelor cu preeclampsie în timpul sarcinii, o afecțiune care poate include hipertensiune arterială, au avut un risc crescut de accident vascular cerebral și alte tulburări cardiometabolice mai târziu în viață.

Cercetătorii studiază în mod activ originile fetale ale hipertensiunii cronice la adulți pentru a înțelege mecanismele de bază și originile de dezvoltare ale afecțiunii.

„Pediatrii ar trebui să verifice istoricul medical al copiilor născuți de mame hipertensive”, spune Vesna Garovic, nefrolog și autor principal al Clinicii Mayo.

În plus, spune ea, persoanele născute din sarcini hipertensive pot avea nevoie de mai multă monitorizare și screening pentru sănătatea inimii și ar trebui să li se ofere sfaturi medicale în timp util cu privire la dietă, exerciții fizice și alte măsuri de stil de viață pentru a-și reduce riscul.

Sursa: suntmamica.ro 

Share:

Articole recomandate