Despre simptomele depresiei postnatale s-a discutat la cel mai recent eveniment marca Odoraș
- 2019-09-16
- 2407
La 5 septembrie, după o scurtă pauză, revista Odoraș a revenit cu o nouă serie de evenimente pentru părinți. Medicii invitați la Șezătoarea Mamelor au informat participanții despre alergiile și colicile la copii, tratamentul fibromiomului uterin, depresia post-partum și îngrijirea nou-născutului.
Seara informativă a început cu discursul psihologului Lucia Maxim care a vorbit despre depresia postnatală, numită și depresia post-partum. Conform specialistului, simptomele sau semnele depresiei post-partum sunt în mare parte cele specifice depresiei și anume: la nivel emoțional - tristețe, deprimare, apatie, lacrimi, irascibilitate, instabilitate emoțională; la nivel mintal - gânduri intruzive de autoînvinuire, blamare, autopedepsire, gânduri suicidale; iar la nivel corporal - epuizare, tulburări ale somnului, alimentației și pierderea greutății. Cauzele depresiei postnatale pot fi schimbările hormonale și neîmplinirea nevoilor fizice și psihologice, cum ar fi: odihnă, aer, siguranță, sprijin, afecțiune, comunicare, atingere, ajutor și cunoaștere. La final, psihologul a îndemnat proaspetele mămici să fie atente și grijulii cu emoțiile și nevoile propriului organism, deoarece acesta e factorul primordial care contribuie la sănătatea fizică și mentală a bebelușului.
Ulterior, participanții au vizionat un filmuleț despre asortimentul produselor Tommee Tippee. De această dată, vom descrie biberonul anticolici marca Tommee Tippee. Biberonul anticolici are senzor de temperatură, sistem de ventilație și este special conceput pentru a reduce înghițirea aerului în timpul hrănirii. Biberonul anticolici are un sistem unic format dintr-un tub de ventilație și un inel de prindere cu orificiu pentru direcționarea aerului. Astfel, când întoarceți biberonul cu tetina în jos pentru a hrăni copilul, aerul din tetină este direcționat prin sistemul de ventilație în zona de deasupra lichidului. Sistemul dat nu permite aerului să se amestece cu laptele matern sau cu formula de lapte, reducând astfel riscul de apariție a colicilor. Temperatura laptelui din biberon poate fi testată înainte de a hrăni copilul. Astfel, aveți posibilitatea să verificați culoarea senzorului de temperatură înainte de fiecare hrănire: albastru (laptele are o temperatura optimă pentru a hrăni copilul) și roz (laptele are o temperatura mai mare de 37°C).
Reprezentantul medical, Ana Andronovici, a prezentat produsul Lactazic Sperco care ajută la asimilarea laptelui, înlătură colicile și balonarea. Lactazic Sperco este un supliment alimentar care poate crea condiții dietetice optime pentru funcționarea organismului copilului. Necesitatea zilnică de Lactazic este individuală și depinde de vârstă, greutatea corporală și starea de sănătate a bebelușului.
La fiecare eveniment marca Odoraș este aleasă „Regina serii” și anume graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, mămica desemnată a avut 42 de săptămâni și ne-a anunțat că a doua zi va merge să nască. Regina serii a primit mai multe cadouri pentru creșterea și îngrijirea nou-născutului din partea revistei Odoraș.
Medicul chirurg vascular, endovascular, Ruslan Cemîrtan, din cadrul Spitalului Internațional Medpark, a vorbit despre tratamentul fibromiomului uterin. Aceasta este cea mai frecventă tumoare benignă (necanceroasă), care se dezvoltă în peretele uterului. Incidența fibromiomului uterin la femeile cu vârsta de până la 35 de ani este de circa 15%, iar după 35 de ani incidența este de 45%. Simptomele care anunță prezența fibromiomului uterin sunt: sângerările care apar în afara perioadei de menstruație; menstruație mai prelungită, cu pierderi sangvine și dureri asociate mai mari; creșterea în volum a abdomenului; senzație permanentă de presiune în zona abdomenului; dureri abdominale permanente sau asociate menstruației; micțiuni frecvente (urinare în exces) sau constipație cronică și alte senzații neplăcute localizate la nivelul abdomenului. Diagnosticul de fibromiom uterin poate fi pus doar de către medicul ginecolog, în urma unui control ginecologic, urmat de una din investigațiile instrumentale.
Reprezentantul medical, Zinaida Ungureanu, a prezentat produsul PoxClin – singura spumă specială creată pentru ameliorarea simptomelor vărsatului de vânt. PoxClin are un efect imediat de răcorire pentru atenuarea instantanee a simptomelor vărsatului de vânt. Acesta se aplică de cel puțin trei ori pe zi sau ori de câte ori e necesar.
Despre produsul Alpikol a vorbit reprezentantul medical, Olga Gritic. Alpikol este o sursă suplimentară de substanțe biologic active, acest produs contribuie la creșterea imunității copiilor față de răcelile sezoniere. Alpikol are efect antiinflamator, proprietăți antioxidante și ajută organismul copilului să se recupereze rapid.
Următorul eveniment marca Odoraș va avea loc pe 17 septembrie! Pentru a participa la Șezătoarea Mamelor înregistrează-te gratuit AICI!