Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Atenție la produsele pe care le consumă copiii voștri la grădiniță

Atenție la produsele pe care le consumă copiii voștri la grădiniță

Trei bărbați din mun. Chișinău și raionul Ialoveni au fost reținuți de poliție, fiind suspectați de delapidarea averii străine.

Aceștia lucrau în calitate de hamal și șoferi distributori de produse alimentare către cantinele instituțiilor școlare, administrate de o Întreprinderea de Stat de alimentație publică.

Polițiștii au stabilit că suspecții la sfârșitul zilei, aceștia comercializau ilegal marfa însușită în rezultator neeliberării către cantine. În așa mod, zilnic erau însușite produse alimentare în sumă de circa 2000-2500 de lei,  banii încasați  erau împărțiți cu șefii cantinelor, angajați ai Întreprinderii.

În rezultatul acțiunilor,  la mai multe cantine  au fost constatate un  șir de încălcări:

- deficit de produse alimentare primite conform facturilor de expediție;

- păstrarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat destinate pentru producere;

- prezența produselor alimentare de proastă calitate, folosite la prepararea bucatelor;

- nerespectarea condițiilor sanitar-igienice de păstrare a produselor alimentare;

- lipsa fișelor tehnologice destinate preparării bucatelor;

-depistarea mijloacelor bănești fără proveniență justificată, obținute în rezultatul decontărilor efectuate cu consumatorii fără utilizarea mașinii de casă și control cu memorie fiscală;

- mijlocul de transport utilizat la transportarea produselor alimentare nu corespunde normelor igienice și nu dispune pașaportul sanitar obligatoriu, acestea fiind transportate în condiții insalubre.

Poliția recomandă părințiilor prin intermediul Asociaților părintești să insiste pe formarea de grupuri de lucru, care să supravegheze și ei, procesul tehnologic de pregătire a bucatelor,  să verifice ori de cîte ori au posibilitatea calitatea produselor alimentare folosite la pregătirea meselor copiilor, termenii de valabilitate ale acestora, condițiile sanitare-igienice din cantine și locurile de depozitare a acestora.  

Foto: igp.gov.md

Share:

Articole recomandate