Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Au schimbat florile pe zâmbetele profesorilor

Au schimbat florile pe zâmbetele profesorilor

 

Ei sunt cei care-au învățat și-au lăsat în urmă generații întregi de copii. Ajunși pensionari, mulți uită de ei, așa că nu le rămâne decât să trăiască cu  amintirile. Iată de ce proiectul „Un zâmbet, o floare din Inima Mare”, a hotărât să le facă profesorilor pensionari o surpriză plăcută și să le dăruiască un zâmbet în preajma sărbătorii „Ziua profesorilor”.

Pe 24 și 25 septembrie, în jur de 250 de buchete de fori au fost aduse în casele celor care au învățat generații întregi de copii.

Pentru a face posibilă realizarea proiectului, organizatorii au apelat la mai multe restaurante din capitală și la tineri însurăței, cu rugămintea de a nu arunca florile după sărbătoarea nunții, ci de a le oferi o a doua viață. Florile au fost preluate de la unsprezece cupluri de miri și mirese, cărora li s-au înmânat diplome de recunoștință din partea organizatorilor și brățări ce simbolizează bunătatea și dragostea față de aproape.

Ulterior, cadourile au fost aduse la LT „Vasile Vasilache” unde în jur de 50 de voluntari de la Consiliul Municipal de Tineret și floriști au confecționat coșuri și compoziții din flori vii, care mai târziu au fost livrate profesorilor.

Cum au reacționat profesorii ne-a spus organizatoarea  proiectului , din cadrul asociaței „Inimă mare”, Olesea Cozmic. “Au fost și zâmbete, lacrimi de fericire și chiar cadouri primite de la profesori, cum ar fi  borcane cu gem, ciocolate sau bomboane. La sfârșit ne simțeam cu toții plini de energie pozitivă, deoarece în locul unei flori noi primeam de fiecare dată un zâmbet”, spune Olesea.

Tot organizatorea evenimentului mai spune că în cadrul acestei acțiuni au avut parte și de momente amuzante. “Am mers la o profesoară, pe care nu am găsit-o acasă, însă ne-a întâmpinat soțul ei, fost sportiv, un om foarte interesant. Era atât de încântat de noi, că ne-a ținut vreo oră și nu ne mai lăsa să plecăm, povestindu-ne despre viața sa și arătându-ne trofeele sale de sportiv... Până am avut noroc să vină soția sa”, spune Olesea Cozmic. „O altă profesoară zicea că l-a învățat pe Dorin Chirtoacă și ne întreba iscoditor dacă nu cumva el ne-a trimis la ea?”.

Proiectul Acțiunii “Inimă Mare”, nu se oprește însă aici. Pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Cancerului la Sân, voluntarii vor merge la spitalul Oncologic, pentru a dărui flori pacientelor de acolo. Flori ce vor fi cadonate din nou, benevol, de la nunțile mirilor. 

 

Foto: facebook.com/InimaMareMoldova

Share:

Articole recomandate