Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Ce semnifică Ziua Îndrăgostiților și cum a început să fie sărbătorită această zi

Ce semnifică Ziua Îndrăgostiților și cum a început să fie sărbătorită această zi

Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie. Este ziua în care oamenii își arată afecțiunea față de o altă persoană, trimițând felicitări, flori sau bomboane cu mesaje de dragoste.

Will Smith în comedia romantică subestimată Hitch spunea: „Viața nu este cantitatea de respirații pe care o iei, ci momentele care îți taie răsuflarea”.

Cine a fost Sfântul Valentin?

Ziua își trage numele de la un sfânt celebru, dar există mai multe povești despre cine a fost el.

Se știe că Sfântul Valentin a fost un preot din Roma în secolul al III-lea d. Hr. 

Împăratul Claudius a lII-lea a interzis căsătoria pentru că credea că bărbații căsătoriți sunt soldați răi. Valentin a considerat că acest lucru este nedrept, așa că a încălcat regulile și a organizat căsătorii în secret.

Când Claudius a aflat, Valentin a fost aruncat în închisoare și condamnat la moarte.

Acolo, s-a îndrăgostit de fiica temnicerului și, când a fost dus să fie ucis, pe 14 februarie, i-a trimis o scrisoare de dragoste semnată „de la Valentin”.

Cum a început să fie marcată Ziua Îndrăgostiților?

Sărbătoarea Ziua Îndrăgostiților este foarte veche, despre care se știe că provine dintr-un festival roman. Romanii au avut un festival numit Lupercalia la mijlocul lunii februarie - oficial începutul primăverii lor.

În cadrul sărbătorii, băieții au scris nume de fete și le-au pus într-o cutie. Erau iubiți și iubite în timpul festivalului și uneori aceștia se căsătoreau.

Mai târziu, biserica a vrut să transforme acest festival într-o sărbătoare creștină și a decis să-l folosească pentru a-și aminti și de Sfântul Valentin.

Treptat, numele Sf. Valentin a început să fie folosit de oameni pentru a-și exprima sentimentele celor pe care îi iubesc.

Share:

Articole recomandate