Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Indonezia: O femeie a fost pedepsită cu 100 de lovituri de bici pentru infidelitate, în timp ce partenerul ei a primit doar 15

Indonezia: O femeie a fost pedepsită cu 100 de lovituri de bici pentru infidelitate, în timp ce partenerul ei a primit doar 15

O indoneziancă a primit 100 de lovituri de bici pentru adulter joi în provincia conservatoare Aceh, singura regiune din Indonezia care aplică legea islamică Sharia, în timp ce partenerul ei, care a negat acuzaţiile, a primit doar 15 lovituri, transmite digi24.ro

Instanţa a pronunţat o sentinţă mai grea pentru femeie deoarece aceasta a mărturisit anchetatorilor că şi-a înşelat soţul, a declarat Ivan Najjar Alavi, şeful diviziei de investigaţii generale din cadrul procuraturii. Pe de altă parte, judecătorii nu au considerat că îl pot condamna şi pe partenerul ei, la rândul său căsătorit, la o pedeapsă atât de severă.

"În timpul procesului, acesta nu a recunoscut nimic, respingând toate acuzaţiile. Prin urmare (judecătorii) nu pot dovedi vinovăţia sa", a declarat Alavi reporterilor, după biciuirea publică a celor doi. Ca pedeapsă alternativă, el a fost găsit vinovat de "arătarea unor semne de afecţiune faţă de o altă femeie decât soţia sa".

Cuplul a fost prins de localnici pe o plantaţie de palmieri în 2018.

În timpul biciuirii, femeia a avut dificultăţi în a suporta durerea. Calvarul ei a fost întrerupt pentru scurt timp, a constatat un reporter AFP, citat de Agerpres.

În aceeaşi zi, un alt bărbat, condamnat pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor, a primit 100 de lovituri de bici. El va trebui, de asemenea, să petreacă 75 de luni în închisoare, au declarat procurorii.

Zeci de oameni au venit să asiste la executarea pedepselor. Scenele au fost filmate şi difuzate apoi pe reţelele de socializare.

Practica este criticată de activiştii pentru drepturile omului, care denunţă cruzimea acesteia. Pedeapsa cu biciuirea este însă susţinută de populaţia din Aceh, ale cărei cinci milioane de locuitori sunt în proporţie de 98% musulmani.

Această provincie foarte conservatoare s-a bucurat de o relativă independenţă de la încheierea, în 2005, a unui acord cu autorităţile centrale de la Jakarta, care a pus capăt unui conflict de zeci de ani cu rebelii independentişti.

Purtarea vălului este obligatorie pentru femei, iar adulterul, sexul în afara căsătoriei sau cu o persoană de acelaşi sex sunt pedepsite. Consumul de alcool, jocurile de noroc sau mersul la cinematograf sunt, de asemenea, interzise.

Provincia Aceh a luat la un moment dat în considerare decapitarea pentru cele mai grave infracţiuni, însă guvernul indonezian s-a opus.

În 2019, potrivit datelor oficiale, 43 de bărbaţi şi 42 de femei au fost condamnaţi la biciuire pentru încălcări ale Sharia doar în oraşul Banda Aceh.

Share:

Articole recomandate