Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Părinții care-și expun copiii pe Facebook ar putea primi amendă

Părinții care-și expun copiii pe Facebook ar putea primi amendă

 

Părinții din Franța ar putea primi amenzi sau chiar condamnări la închisoare odată ce publică imagini cu copiii lor în rețelele sociale. Autoritățile franceze au venit cu avertizarea, precum că pot fi judecați mai târziu de către copiii lor, dacă au încălcat intimitatea acestora. Iar amenda pentru un asemenea proces juridic ar ajunge la 40000 de euro.

Aceste măsuri au fost luate de către autoritățile franceze din motiv ce în ultima perioadă s-au înregistrat nenumărate situații, când imaginile încărcate de către părinții pe Facebook sau alte rețele sociale au fost găsite ulterior pe site-uri de pedofilie.

Pe lângă riscul ca imaginile să ajungă la persoanele cu devieri de sexualitate, umilirea ulterioară a copilului ajuns la maturitate și rezultată din expunerea acestor imagini public este considerată drept motiv legitim pentru proces.

Așadar, legislația franceză privind confidențialitatea și dreptul la intimitate prevede amenzi de aproape 40 de mii de euro sau până la un an de închisoare drept pedeapsă.

Tot în acest context, Jay Parikh, vicepreședintele companiei Facebook, susține că rețeaua socială ar putea dezvolta un sistem de notificare menit să avertizeze părinții despre riscurile publicării fotografiilor unde sunt indentificate fețe de copii.

Poliția din Franța se pare că a urmat exemplul poliției germane, care a organizat o campanie privind intimitatea copiilor pe pagina de Faceook a părinților în urma căreia părinții au fost obligați să șteargă imaginile publice cu copiii lor fără haine sau minori. "Publicarea fotografiilor copiilor dvs. pe Facebook nu este lipsită de pericol ... Protejați-vă copiii!", a fost mesajul poliției franceze.

Sursa: independent.co.uk

Foto simbol: parents.com

Share:

Articole recomandate