Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Se menține alerta de gripă în Chișinău. 104 cazuri noi de infectare, săptămâna trecută

Se menține alerta de gripă în Chișinău. 104 cazuri noi de infectare, săptămâna trecută

Autoritățile din Chișinău sunt în continuare în alertă privind infectarea populației cu virusul gripal. Săptămâna trecută au fost înregistrate 104 cazuri noi de infecții cu gripă, anunță șeful Direcției generale de asistență medicală și socială, Boris Gîlca, scrie deschide.md.

Săptămână trecută au fost înregistrate 4300 de cazuri de infecții respiratorii, iar jumătate dintre ele s-au înregistrat la copii. Avem o ușoară descreștere a numărului de infecții respiratorii, pe când pe cazurile gripă încă suntem în alertă. Din numărul total de 104 de cazuri de gripă, 74 de pacienți au fost internați, iar restul se tratează la domiciliu. Și aici este nevoie de activități dirijate mai bine. Continuăm activitățile de vaccinare în baza acelor solicitări privind acordarea unui număr de vaccinuri adiționale. Îndemnăm populația să se adreseze medicilor de familie, pentru a primi vaccinul”, a amenționat Boris Gîlca în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

De asemenea, șeful de la Sănătate a mai adăugat  că în prezent gravidele și copiii infectați de Covid-19 sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii din Chișinău și la Maternitatea Nr 2. În cazul persoanelor adulte, acestea sunt internate în mare parte în spitalele republicane.

 

 

Sursa foto: studio-l.online

Share:

Articole recomandate