Odoraș.

Odoraș.

Akadika 1+1 cadou

Top 3 cele mai cunoscute mituri despre naștere

Top 3 cele mai cunoscute mituri despre naștere

Fie vedem la TV, fie din spuse, aflăm anumite informații despre naștere care de fapt sunt false și pot provoca panică femeii atunci când urmează să aducă pe lume un bebeluș. În acest articol aflați 3 cele mai cunoscute informații despre naștere, care s-au adeverit a fi mituri.

Mitul 1: Apele se rup înainte de începerea travaliului

De fapt,în filme travaliul se declanșează inevitabil cu o mare revărsare de ape. În realitate, asta nu se întâmplă decât în aproximativ 10% din cazuri. De obicei, primele care apar sunt contracțiile, iar membranele (acea apă) e posibil să nu se rupă până aproape de momentul nașterii. Chiar dacă se întâmplă să ți se rupă apa, asta nu înseamnă automat că travaliul se va declanșa în secunda următoare. Cu toate acestea, deoarece riscul de infecții crește în acest caz, majoritatea doctorilor preferă inducerea travaliului în următoarele 24 de ore, pentru a nu-și asuma riscuri inutile.

Mitul 2: Când cervixul s-a dilatat, intri în travaliu

De fapt, cervixul se poate șterge și dilata chiar și cu câteva săptămâni înainte de declanșarea nașterii. Doctorul îți va verifica cervixul la fiecare control de rutină și apoi, spre finalul sarcinii, săptămânal. Dar asta nu pentru că indică, neapărat, începerea travaliului. Măsurându-l constant, doctorului îi va fi mai ușor să facă o diferență în momentul în care te internezi pentru a naște. Ba chiar la unele femei contracțiile nașterii încep înainte ca cervixul să se dilate.

Mitul 3: Medicul stă alături de femeia în travaliu

De fapt, travaliul poate dura mai multe ore, timp în care prezența sa este necesară și pentru alți pacienți – poate asistă între timp la alte nașteri sau dă consultații. În schimb, te va verifica periodic. Așa că nu te îngrijora. Asistentele sau moașele din spital sunt cele care se vor ocupa de tine pe durata travaliului și ele au pregătirea necesară pentru a te monitoriza corect și a urmări cum evoluează lucrurile. Tot ele vor ține doctorul la curent cu ce se întâmplă și îl vor anunța dacă ceva pare în neregulă.

 

Sursa: mami.ro; edinstvenaya.ua

Share:

Articole recomandate