Odoraș.

Odoraș.

Linex

10 Sfaturi pentru a face schimbatul scutecelor mai ușor

10 Sfaturi pentru a face schimbatul scutecelor mai ușor

Schimbatul scutecelor poate deveni un calvar, mai ales când bebelușul tău este mai mare și iubește să fie independent. Iată câteva sfaturi care să te ajute să treci cu bine peste această problemă.

  1. Aisgură-te că ai tot ce îți trebuie lângă tine – scutece, șervețele umede, prosop uscat pentru a șterge pielea fundulețului, loțiune sau unguent contra iritațiilor, coș pentru a arunca scutecul murdar.
  2. Schimbă scutecul atunci când bebelușul este liniștit – în acest mod poți evita situațiile în care bebe este agitat.
  3. Nu-i întrerupe jocul - joaca este lumea lui așa că e normal să nu vrea să fie întrerupt. O modalitate pentru a face schimbatul scutecelor fără probleme este să schimbi poziția, să-i permiți să stea în picioare dacă vrea asta. Știu că îți e mai greu să-l schimbi așa față de atunci când este culcat, dar în acest mod va fi dispus să coopereze mai bine.
  4. Distrage-i atenția cu o jucărie - plasarea copilului pe o salteluță cu jucării suspendate este de asemenea o opțiune. Mai poți folosi și jucării neconvenționale: cutia goală de la o cremă, un elastic de păr, capacul de la o căniță, o lanternă, un alt scutec (în acest caz un scutec textil cu impreu colorat este foarte indicat!). Bineînțeles, nu uita să verifici dacă toate aceste lucruri sunt sigure pentru copii și nu lăsa copiii nesupravegheați să se joace cu ele!
  5. Schimbă locațiile - dacă schimbi mereu scutecul pe pat, incearcă să muți activitatea pe masă, pe podea, etc. Noutatea locației poate fi de ajutor pentru a-i menține ocupați exact atât de mult timp cât ai nevoie să le schimbi scutecul!
  6. Permite-i să te ajute – dacă e ceva mai mare, îndeamnă-l să te ajute. Lasă-l să aleagă scutecul curat, să îți înmâneze prosopul sau șervețelul etc.
  7. Fii calmă – nu te grăbi. Asta nu te va ajuta doar pe tine, ci și pe el, fiindu-i un model despre cum trebuie abordate situațiile stresante: cu mult calm.
  8. Ajută-l să facă tranziția - nu-i ușor să treci de un la lucru la altul, așa că ajută-l să facă tranziția de la jucat la schimbatul scutecelor. Spre exemplu, poți lua la masa de înfășat și camionul pe care-l ținea în mână.
  9. Fă-l să râdă - se știe că râsul reduce stresul și umple organismul cu hormoni care favorizează starea de bine. Așa că o mică rundă de râs, chiar înainte de schimbatul scutecelor, reprezintă o strategie bună pentru a învinge calvarul. 
  10.  Schimbăm scutecele jucăriilor – dacă va vedea că și jucăriile trec prin schimbatul scutecelor, atunci va fi mai receptiv. În plus, așa va avea ocazia să fie el cel care acționează. 

Foto: fthmb.tqn.com

Share:

Articole recomandate