Odoraș.

Odoraș.

Linex

De ce străinii NU ar trebui să atingă un nou-născut

De ce străinii NU ar trebui să atingă un nou-născut

Suntem în plin sezon rece de răceli și gripă, astfel este momentul cel mai potrivit să vorbim despre cât de devastatoare poate fi o simplă răceală pentru un nou-născut. Bebeluși, copii, dar și adulți mor în fiecare an pretutindeni din cauza complicațiilor apărute în timpul gripei.

Poate că nu ai febră și nu te simți rău, însă acest lucru nu înseamnă că nu ai potențialul de a purta germeni periculoși pe care să-i transmiți unui micuț care nu este copilul tău, așa că mai bine te abții să-l atingi! Și aici nu este vorba despre bebelușul unui străin, pe care îl vezi la coadă în fața ta la supermarket, este vorba despre toți bebelușii, chiar și cei ai prietenilor. Doar pentru că cineva cunoscut tocmai a devenit părintele unui nou bebeluș, nu înseamnă că trebuie să dai năvala peste el și să-l și mai atingi.

Nicio proaspătă mămică nu este fericită când cineva îi respiră bebelușului ei direct în față! Dacă își dorește să ții bebelușul în brațe, cu siguranță îți va spune acest lucru explicit, dar dacă nu o face, atunci nu presupune că este în regulă să-i ceri să-l ții tu.

Dacă ești de părere că împrăștiind germenii tăi ajuți la întărirea sistemului imunitar al bebelușului, atunci fă asta cu copilul tău, nu cu al altcuiva. Într-adevăr, sistemul nostru imunitar este construit pentru a fi expus germenilor și da, laptele matern conține anticorpi miraculoși care oferă protecție, însă trebuie să ții cont de faptul că nu toți bebelușii sunt alăptați la sân și nici nu este nevoie să începi să le întărești sistemul imunitar imediat ce vin pe lume.

Mai mult, paracetamolul nu este recomandat bebelușilor cu vârste mai mici de 2 luni, iar ibuprofenul poate fi prescris doar după 6 luni, ceea ce face ca tratarea unui nou-născut să nu fie foarte ușor.

Desigur, există părinți care nu au nicio problemă să se plimbe cu nou-născutul prin cele mai aglomerate zone posibile și să lase pe oricine să-l țină în brațe, să-i pupe mânuțele, să-l dezmierde și să-l atingă după pofta inimii. Și tot așa, exista mămici care nu-și doresc să riște sănătatea micuțului doar pentru ca altcineva să-și satisfacă pofta inimii.

Indiferent de care parte a baricadei te afli, în special dacă ești părinte la rândul tău, învață să respecți regula de aur atunci când vine vorba de copilul altei persoane și nu-l atinge fără permisiune, oricât de irezistibili ți s-ar părea obrăjorii lui!

 

Sursa: copilul.ro; ru.freepik.com

Share:

Articole recomandate