Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Evită cu orice preț să-i spui copilului aceste 3 fraze toxice

Evită cu orice preț să-i spui copilului aceste 3 fraze toxice

Când vine vorba de relația cu copiii noștri, ne dorim tot ce este mai bun pentru ei. Cu toate acestea, uneori lucrurile pe care le spunem din dragoste sau din grija pentru puii noștri pot avea consecințe negative asupra lor și chiar le pot dăuna sănătății mintale. De fapt, sunt multe lucruri toxice pe care părinții le spun copiilor lor în mod regulat, fără să își dea seama, scrie suntmamica.ro

Iată 3 fraze toxice pe care părinții le spus adesea copiilor lor:

"Calmează-te"

Mulți dintre părinți le spun copiilor să se calmeze, încercând să-i liniștească și să-i ajute să-și controleze emoțiile. Însă, această frază îi poate face pe copii să se simtă jenați sau rușinați, ceea ce poate provoca stres și anxietate. În loc să-i spui copilului să se calmeze atunci când este agitat sau supărat, încearcă să îi oferi strategii concrete pentru a face față acestor emoții în moduri complet sănătoase.

"Eu știu mai bine ce este potrivit pentru tine"

Este imposibil și nefiresc din partea părinților să creadă că au întotdeauna dreptate. Dacă un părinte trimite un astfel de mesaj copilului lui, este într-adevăr toxic și acest lucru poate avea un impact negativ asupra relației părinte-copil.

Acest mesaj îi poate determina pe copii să simtă că nu au control asupra propriei vieți și că sunt forțați să urmeze orbește așa-zisa „înțelepciune” a părinților, fără să pună întrebări sau să gândească singuri. În plus, exercitarea autorității în acest fel este adesea contraproductivă, deoarece îi poate face pe copii să aibă resentimente față de părinți, în loc să aibă respect pentru ei.

"Dă-ți silința mai mult"

Să ni se spună că nu ne străduim suficient este incredibil de demotivant, mai ales că majoritatea copiilor se luptă deja cu o încredere scăzută de sine și cu sentimente de inadecvare în ceea ce privește rezultatele lor la școală sau în activitățile extrașcolare. A-i spune copilului tău că trebuie să muncească mai mult provoacă adesea stres, presiune și anxietate, fără a crește productivitatea sau motivația acestuia. Sprijină-ți și sfătuiește-ți copilul, dar nu încerca să-l controlezi până la punctul de a-i afecta bunăstarea mentală, emoțională și socială.
 

 

 

 

Sursa foto:suntmamica.ro

Share:

Articole recomandate