Cum ar trebui să arate un meniu model pentru copiii de la grădiniță
- 2016-09-22
- 22899
În scopul ameliorării statutul nutrițional al copiilor, Ministerul Sănătății a elaborat o serie de recomandari cu privire la meniul alimentar al copiilor din instituțiile de învățământ din Republica Moldova.
Potrivit acestor recomandări, un meniu alimentar model pentru copii din instituțiile de educație timpurie, ar trebui să arate în modul următor:
Ziua 1:
Dejun:
- Terci din hrișcă cu lapte;
- Tartină cu unt și brânză tare;
- Ceai cu zahăr și lămâie.
Prânz:
- Salată din varză și morcov;
- Borș cu sfeclă și smântână;
- Paste fierte;
- Suc;
- Pâine din făină de grâu;
- Pâine de secară.
Gustarea:
- Biscuiți fără grăsimi hidrogenizate;
- Fructe proaspete.
Cina:
- Budincă din brânză;
- Chefir.
Ziua 2:
Dejun:
- Terci de griș cu lapte și unt;
- Tartină cu brânză tare;
- Ceai cu zahăr.
Prânz:
- Vinegretă din legume fierte;
- Supă cremă din dovlecei sau dovleac;
- Terci de mei;
- Pește copt;
- Pâine de secară;
- Compot din mere
Gustarea:
- Cornișor din aluat nisipos cu gem;
- Fructe proaspete.
Cina:
- Ghiveci din legume, copt;
- Pâine din găină de grâu;
- Iaurt natural.
Ziua 3:
Dejun:
- Terci din fulgi de ovăz cu lapte și unt;
- Tartină cu brânză tare;
- Ceai cu zahăr și lămâie.
Prânz:
- Salată din varză, mere și morcov;
- Supă cu cartofi și tăieței;
- Legume înăbușite cu carne;
- Pâine de secară;
- Pâine din făină de grâu fortificată cu Fe și acid folic;
- Compot din fructe uscate.
Gustarea:
- Vatrușcă cu brânză;
- Fructe proaspete.
Cina:
- Budincă cu mere și nuci;
- Chefir.
Meniul complet poate fi consultat AICI.
Foto: allinclusivecatering.ro