Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

8 mituri despre vaccinare care au provocat epidemii de rujeolă în secolul XXI

8 mituri despre vaccinare care au provocat epidemii de rujeolă în secolul XXI

Se părea că asemenea boli precum rujeola au rămas în trecut și pe oameni nu-i mai paște pericolul să se îmbolnăvească, să aibă complicații și chiar să moară din cauza acesteia. Dar din 2017 în mai multe state au apărut epidemii de rujeolă, mulți oameni și-au pierdut chiar viața,  iar specialiștii afirmă că aceasta a fost posibil din cauza valurilor antivaccinare și a miturilor privind vaccinele.

Vă prezentăm 8 mituri despre vaccinare contra rujeolei în care nu ar mai trebui să credeți:

1. Dacă în țara mea nu a fost înregistrat nici un caz de rujeolă, atunci nici nu mai este nevoie să-mi vaccinez copilul sau eu să am vaccină.

Nu este adevărat! Potrivit datelor statistice, 9 din 10 persoane sănătoase care se întâlnesc cu un bolnav de rujeolă vor contracta boala, iar unul va avea chiar și complicații.

2. Chiar dacă te vaccinezi oricum te vei îmbolnăvi de rujeolă

E un mit, dar parțial adevărat. Adică nicio vaccină nu poate da garanția de 100%. În cazul rujeolei probabilitatea de a fi ferit de boală este de 93-97%, asta deoarece fiecare organism este individual și sistemul imun al acestuia la fel lucrează în mod individual.

3. Vaccinul contra rujeolei poate provoca autism

În 1998 în publicația serioasă Lancet a apărut un articol în care se spunea că vaccinul contra rujeolei ar putea fi o cauză a autismului. Cercetările au demonstrat că nu este adevărat și publicația și-a retras articolul. Dar cei care l-au citit au memorizat această afirmare și de ea se conduc mulți antivacciniști.

4. Organismul copilului nu va face față la un număr prea mare de vaccinuri

În primii ani de viață copilul ar trebui să primească cam 10 vaccinuri și mulți părinți cred că prin vaccin în organismul copilului intră bacterii sau substanțe periculoase. De facto copilul primește o doză de viruși slăbiți care au doar scopul de a crea anticorpi capabili să lupte cu boala în viitor. Studiile au demonstrat că organismul copilului face față acestor antigeni încă înainte de a se naște.

5. Vaccina de fapt are efect de placebo

E și acesta un mit în care ușor cred oamenii care nu sunt la curent cum se creează și se testează vaccinele.

6. Uleiurile esențiale au efect la fel de bun ca și vaccinurile

Cercetătorii au demonstrat că uleiurile esențiale de rozmarin și salvie au o influență asupra virusului de rujeolă, dar ele nu pot proteja copilul de virus și nici nu-l pot trata când s-a îmbolnăvit.

7. Vaccinul, inclusiv cel contra rujeolei, sunt doar o metodă de a scoate bani din oameni

Este un neadevăr cras! O mulțime de companii farmaceutice au renunțat de-a lungul timpului să se ocupe de crearea vaccinurilor acest domeniu fiind complet neprofitabil. Spre exemplu în anul 1967 au apărut pe piață 26 de vaccine, iar în 1980 numărul lor s-a redus până la 17. Au apărut frici că toate companiile din lume vor renunța să producă vaccinuri, deoarece producerea medicamentelor de care oamenii au nevoie zilnic este mai profitabilă decât producerea vaccinurilor de care omul are nevoie o dată la câțiva ani.

8. Vaccinul conține substanțe toxice care pot afecta sănătatea

Mulți se tem de astfel de substanțe precum mercurul, aluminiul sau formaldehida, și influența lor asupra sănătății. Da, aceste substanțe sunt toxice, dar doza lor din vaccin este infim de mică și nu pot afecta sănătatea celui vaccinat. Vaccinul ar putea provoca probleme de sănătatea doar în cazul în care persoana are alergie la unul din componentele acestuia.

 

Sursa: adme.ru

Share:

Articole recomandate