În mai puțin de 10 ani, în Moldova a scăzut cu 10% rata de vaccinare
- 2018-11-12
- 2596
Rata scăzută de vaccinare poate genera îmbolnăviri şi cu alte boli contagioase. Dacă până în anul 2009, Republica Moldova se mândrea cu o rată de 97 la sută de vaccinare, aceasta a ajuns acum la 87%. După rujeolă, ne amenință pericolul difteriei, în condiţiile în care în Ucraina s-au înregistrat deja şapte cazuri, menționează TVR Moldova făcând referire la un interviu cu Aliona Serbulenco, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.
Rata de vaccinare a scăzut în ultimii opt ani cu 10% odată cu speculaţiile făcute pe rețelele sociale de cei care se opun. Aşa se face că astăzi, în Republica Moldova, sunt înregistrate 316 cazuri de rujeolă. Mulţi copii sunt nevaccinaţi pentru că părinţii au refuzat imunizarea din motive religioase.
Curtea Constituţională a menţinut decizia privind obligativitatea vaccinării. Excepţie fac doar persoanele care prezintă contraindicaţii medicale. Autorităţile în sănătate îndeamnă oamenii să meargă la vaccinare întrucât consecințele bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare sunt foarte periculoase.
Foto simbol: korrespondent.net